Bröllopsresor & Smekmånad

Smekmånad


För många brudpar är smekmånaden kanske det man ser som mest fram emot. När alla bröllopsbestyren slutligen är ur världen, får paret äntligen tid att koppla av och ägna sig åt det de gillar allra mest. Smekmånaden tillbringas därför av många svenskar utomlands, långt ifrån vardagens krav och stress.

Förutom att tillbringa sin smekmånad på varmare breddgrader, väljer vissa dessutom att förlägga bröllopet i sig på en semesterort och således slå två flugor i en smäll. Värt att ha i åtanke är dock att detta lätt tenderar att bli en kostsam historia, om man tänkt bjuda med sig alla bröllopsgäster på resan. Kanske har ni även anhöriga som är flygrädda, saknar pass eller har andra förhinder att åka med. Tänk därför noga igenom om ni verkligen vill snuva dem på denna upplevelse, eller om andra alternativ skulle vara tänkbara.

Bröllopsresa


Smekmånaden är för många förknippade med långa, härliga utlandsresor på tu man hand. Vissa orkar emellertid inte ens vänta så länge, utan ger sig kanske iväg på en weekendresa direkt när skumpan är urdrucken, maten uppäten och bröllopsgästerna sitter i taxin hem till Lasse Kronér och Doobidoo hemma i tv-rutan.

Denna snabba utflykt innan kallas ibland lite putslustigt för ”mini moon”, eller ”miniature honeymoon” - dvs. en smekmånad i miniatyr. Även ett trevligt alternativ för par som väljer att gifta om sig och inte vill ta ledigt från jobbet och spendera några större förmögenheter en fullskalig smekmånad på Kreta eller Mallis hade kostat dem.


Hitta romantiska bröllopsresor till smekmånaden. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Tips för en lyckad bröllopsresa


Bröllopsresan kan vara den bästa semestern och även den härligaste upplevelsen i livet. Det är fantastiskt att efter bröllopets allt ståhej kunna spendera tid med sin käresta i lugn och ro och bara bry sig om varandra. För att bröllopsresan ska bli en succé gäller dock att den planeras ordentligt. Du ska självklart inte planera varenda minut, såsom du kanske gör för bröllopet, men det finns en del saker att planera i detalj. Här är några tips att fundera på.

När ska bröllopsresan ske?


Du och din nyblivna fru/din äkta make behöver inte kasta er in i en taxi med destination Arlanda direkt efter att bröllopstårtan är uppskuren. Det finns inga som helst regler kring när en bröllopsresa ska ske. Om ni gifter er på sommaren, varför inte skjuta upp själva bröllopsresan till vintern? Det är inte dumt att kunna resa iväg till varmare breddgrader när det är mörkt och kallt hemma. Resan kan då bli som en andra smekmånad.

Vart ska bröllopsresan gå?


En bröllopsresa som går till en destination där bara en av er trivs blir inte lyckad. Det gäller därför att komma överens om ett resmål som passar er båda utmärkt. I detta sammanhang kan det vara klokt att fundera något kring vilka eventuella aktiviteter ni vill kunna ta del av. En vanlig bild av en bröllopsresa är en kritvit sandstrand med vajande palmer, men en sådan resa behöver inte passa alla.

Vem betalar?


En bröllopsresa kostar pengar, och det även om du väljer bort en tripp till en exotisk destination för att i stället fira med din nyblivna make/maka någonstans inom landets gränser. Att budgetera för bröllopsresan är en av de första sakerna du bör göra när du planerar för ditt bröllop. När du lägger upp budgeten kan du också fundera på om gästerna ska få vara med och bekosta den, detta i så fall i stället för att ge traditionella bröllopsgåvor.

Företag inom Bröllopsresor & SmekmånadKenzan Tours Bröllopsresor
Kenzan Tours

Vi har de perfekta bröllopsresorna till Afrika, Sydamerika, Indiska oceanen och Asien!