Alternativ till att kasta ris efter vigseln riskastning

Enligt gammal tradition ska bröllopsgästerna kasta ris på det nygifta paret med önskan om fertilitet och välstånd, men det finns även en hel del alternativ till denna tradition.
Kasta ris
Det är en tradition att kasa ris på paret efter bröllopsceremonin. Riset är en symbol för fertilitet och välstånd. Fortfarande följer vi denna tradition i stor utsträckning. Då och då hör vi att fåglar dör när riset sväller i deras kroppar. Förmodligen är detta inte ett så stort problem som man tidigare trott. Om ni använder ris, se till att kyrktrappan sopas ordentligt efteråt, så minimerar ni risken. Kontakta avsedd kyrka (eller annan plats för ceremonin) för att ta reda på om det är tillåtet att kasta ris.

Alternativ till ris
Här följer några alternativ om ni inte vill kasta ris:

 • Blåsa bubblor
  Det är mycket vackert med såpbubblor som svävar upp mot himlen, skimrande i alla regnbågens färger. Se till att ta några foton med bubblor som omger brudparet.

 • Ballonger
  Varför inte skicka hjärtformade ballonger upp i skyn. Märk ballongerna med brudparets namn, datum och bröllopsplats. Det kommer att bli en trevlig överraskning för den person som fångar ballongen, kanske flera mil iväg.

 • Rosenblad
  Att kasta rosenblad över de nygifta paret är väldigt romantiskt.

 • Serpentiner och konfetti
  Kasta färgglada serpentiner och konfetti. Med hjälp av ett hålslag kan du göra din egen konfetti. Kom bara ihåg att sopa kyrktrappan efteråt!Senast uppdaterad fredag 12 augusti 2011 kl. 20:15