Bröllopsresa

Se företag inom bröllopsresa

Tips inför bröllopsresan


Tips på bröllopsresor

Efter mycket planerande och arbete i flera månader inför ert bröllop kan det ibland kännas litet snopet att det hela var så snabbt över. Ett underbart sätt att förlänga den härliga bröllopskänslan är förstås om ni har möjlighet att åka på bröllopsresa.Er bröllopsresa kan vara det perfekta slutet på ett romantiskt bröllop. Var noga med att organisera och boka er resa tidigt, så när det är dags, kan ni bara luta er tillbaka, slappna av och se fram emot paradiset tillsammans med den du älskar.Se utbud från våra arrangörer:Försök att lägga in er resa i direkt anslutning till ert bröllop för att behålla ”bröllopskänslan”. Om ni väntar för länge med er resa finns det risk för att vardagen har kommit in för mycket i ert liv och resan kommer att kännas mer som en vanlig semestertripp.

Organisera
Börja planera för er bröllopsresa så tidigt som möjligt. Vad tilltalar er? Kanske er idé om paradiset är en avskild strand, t ex Mauritius eller Maldiverna, eller ni kanske föredrar en mer äventyrlig bröllopsresa, t ex Alperna eller Macchu Pichu. Om det är ni som styr över budgeten, behöver ni bestämma hur mycket ni kan avsätta för bröllopsresan.
boka bröllopsresa
Planering
Bestäm en realistisk budget, innan ni börjar leta efter destinationen för er bröllopsresa. Om er budget är blygsam och ni har storslagna idéer, varför inte kontakta en lyxig semesterort och förklara er sitution? Det kan visa sig värdefullt.

All Inclusive
All Inclusive gör att det blir lättare att planera er bröllopsresa. En bra resebyrå kan föreslå All Inclusive destinationer, kryssningar och platser för par.

Online
Om ni tänker göra det själva eller om ni har flera unika idéer för er bröllopsresa, är det bästa sättet att söka detta på webben. Leta platser, boka flyg och boka hotell. Varför inte maila hotellet och tala om att ni är nygifta, för att höra om de har bröllopssviter eller andra typer av sviter. Innan ni bokar något över internet, kolla, kolla och dubbelkolla allt. Webbplatser som Trip Advisor kan vara bra för att få reda på vad ni kan förvänta er.

Resebyråer
Att kontakta en resebyrå är ett bra sätt för er att minska stressen inför bröllopet. De kan föreslå platser och även se till att ni får en bra resa till ett mycket bra pris.

Det finns en mängd olika resebyråer som specialiserar sig som arrangörer av bröllopsresor och utbudet är stort. Resorna sätter de nygifta i fokus för en romantisk smekmånad och är ofta till någon exotisk ort som tex Maldiverna, Thailand, Hawaii, Mauritius, Mexico eller Azorerna.

Möjligheten att helt gifta sig utomlands finns också, och vissa företag har specialiserat sig och erbjuder hela paket för vigsel utomlands.

En smekmånad måste självklart inte gå till något varmt och exotiskt resmål. Det finns många andra intressanta bröllopsresor man kan göra som tex en bröllopsresa i Irland eller Skottland, åka till Gotland, smekmånad i Toscana, Rom eller varför inte tillbringa er smekmånad i en storstad eller göra en riktig äventyrsresa. Om man inte vill vara borta så länge eller har en mindre budget kan man t ex bo på pensionat, åka på weekendresa, åka på kryssning, hyra en stuga eller bo några nätter på ett hotell på orten.


Hitta bröllopsresor här:Några korta tips inför bröllopsresan:

  • Låt er bröllopsresa gå till en plats där ingen av er förut har varit

  • Boka er bröllopsresa i god tid, minst ett halvår i förväg

  • Informera arrangören om att det är er bröllopsresa – det brukar ofta innebära lite extra omtanke från deras sida

  • Kom ihåg att uppge ”rätt” efternamn när ni bokar resan

  • Kom ihåg att skaffa nya pass om ni ska byta efternamn

  • Om ni vill resa till någon av de klassiska paradisöarna är kanske ett vinterbröllop perfekt, eftersom deras högsäsong är under vår kalla period

  • Planera er resa noga, tänk igenom vad som är viktigt för er – hotellstandard, läge, lata dagar på stranden, kultur, sport/aktiviteter, shopping etc.Bröllopsresor för er smekmånad


Smekmånaden är för många förknippade med långa, härliga utlandsresor på tu man hand. Vissa orkar emellertid inte ens vänta så länge, utan ger sig kanske iväg på en weekendresa direkt när skumpan är urdrucken, maten uppäten och bröllopsgästerna sitter i taxin hem till Lasse Kronér och Doobidoo hemma i tv-rutan.

Denna snabba utflykt innan kallas ibland lite putslustigt för ”mini moon”, eller ”miniature honeymoon” - dvs. en smekmånad i miniatyr. Även ett trevligt alternativ för par som väljer att gifta om sig och inte vill ta ledigt från jobbet och spendera några större förmögenheter en fullskalig smekmånad på Kreta eller Mallis hade kostat dem.

Hitta romantiska bröllopsresor till smekmånaden. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Tips för en lyckad bröllopsresa


Bröllopsresan kan vara den bästa semestern och även den härligaste upplevelsen i livet. Det är fantastiskt att efter bröllopets allt ståhej kunna spendera tid med sin käresta i lugn och ro och bara bry sig om varandra. För att bröllopsresan ska bli en succé gäller dock att den planeras ordentligt. Du ska självklart inte planera varenda minut, såsom du kanske gör för bröllopet, men det finns en del saker att planera i detalj. Här är några tips att fundera på.

När ska bröllopsresan ske?


Du och din nyblivna fru/din äkta make behöver inte kasta er in i en taxi med destination Arlanda direkt efter att bröllopstårtan är uppskuren. Det finns inga som helst regler kring när en bröllopsresa ska ske. Om ni gifter er på sommaren, varför inte skjuta upp själva bröllopsresan till vintern? Det är inte dumt att kunna resa iväg till varmare breddgrader när det är mörkt och kallt hemma. Resan kan då bli som en andra smekmånad.

Vart ska bröllopsresan gå?


En bröllopsresa som går till en destination där bara en av er trivs blir inte lyckad. Det gäller därför att komma överens om ett resmål som passar er båda utmärkt. I detta sammanhang kan det vara klokt att fundera något kring vilka eventuella aktiviteter ni vill kunna ta del av. En vanlig bild av en bröllopsresa är en kritvit sandstrand med vajande palmer, men en sådan resa behöver inte passa alla.

Vem betalar?


En bröllopsresa kostar pengar, och det även om du väljer bort en tripp till en exotisk destination för att i stället fira med din nyblivna make/maka någonstans inom landets gränser. Att budgetera för bröllopsresan är en av de första sakerna du bör göra när du planerar för ditt bröllop. När du lägger upp budgeten kan du också fundera på om gästerna ska få vara med och bekosta den, detta i så fall i stället för att ge traditionella bröllopsgåvor.

Företag inom Bröllopsresa