Trycksaker & Kort

Se företag inom trycksaker & kort

Inköpsguide till inbjudningskort, tackkort och trycksaker för bröllop


Det finns gott om firmor för design av trycksaker. Det finns också grafiska designers som arbetar fristående. Allt för att ni som gifter er ska finna de inbjudningskort, tackkort och andra trycksaker som ni söker till ert bröllop.

Färdiga mallar eller unik design


Många webbaserade tryckerifirmor kommer med en möjlighet att designa sin trycksak direkt på webben. I färdiggjorda mallar anpassade bröllop finns ofta val av illustration, text, typsnitt och inramning. Ibland, och ganska ofta, blir resultatet precis rätt och riktigt som man önskar det. Andra gånger har man kanske redan en färdig bild i tanken hur man önskade att slutprodukten skulle komma att se ut. I sådana stunder kan det vara klokare att beställa en personlig design, antingen genom samma firma eller varför inte anlita en grafisk designer?

En grafisk designer behöver inte vara dyrare än en större firma. Då många grafiker arbetar fristående med egna företag kan det vara ett utmärkt uppdrag att designa trycksaker inför ett bröllop.

Att tänka på när man beställer design


Bortsett från att man självfallet ska tänka på budgeten. Sätt ett pristak på produkten, och be gärna att få se ett produktprov på vägen innan grafikern gjort klart hela serien för inbjudningskort, tackkort, placeringskort osv.

Talas vid längs produktionsvägen om vad du tycker. En designer kan aldrig gissa det du aldrig sagt, och om du beskriver att du är ute efter en känsla så ge tydliga exempel. Finns det en exakt färg som trycksakerna ska matcha med, så ge grafikern möjlighet att se produkten och ta färgkoden. Låt också gärna den grafiska designern se exempel på den design ni är ute efter till bröllopet i helhet, exempelvis klänning eller blommor. På så vis kan grafikern själv anpassa sin design och matcha den efter era val.

Hitta inbjudningskort, tackkort, m.m. till bröllopet. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Företag inom Trycksaker & Kort