Bröllopspresenter

Se företag inom bröllopspresenter
Tips på bröllopspresenter

Naturligtvis förväntas det att man lämnar en bröllopspresent till brudparet om man har blivit bjuden till deras bröllop. Men vad ska man köpa? Läs våra tips nedan.
Har man tur har det blivande brudparet gjort en önskelista. Denna lista kan finnas hos toastmastern, hos värdparet eller den är kanske inlämnad till en butik. Det är viktigt att det blivande brudparet önskar sig presenter i olika prisklasser.

Om nu inte brudparet har gjort en önskelista, får man själv försöka hitta på något.

Försök välja något som kan vara till glädje och nytta i framtiden. Traditionellt är det vanligt att ge presenter till hemmet. Idag har de flesta blivande brudpar bott tillsammans under en tid och har redan hunnit skaffa det mesta till hemmet, vilket innebär att man måste hitta på andra förslag till presenter.

Är man några stycken kan man kanske gå ihop och överlämna en upplevelse, t.ex. forsränning, ballongfärd, golfweekend etc.

Trevliga presenter kan också vara något som man har gjort själv. Kanske målat en akvarell, vävt en trasmatta, snidat en brödkorg, spelat in en DVD med glada bröllopsgäster etc.

Du kanske är snickare – varför inte erbjuda din hjälp när de ska bygga sin glasveranda.

Om brudparet åker på bröllopsresa direkt efter bröllopsfesten, passar det inte att ge dem matvaror, blommor etc som bröllopspresent.

Ibland händer det att brudparet, istället för presenter, önskar hjälp med finansieringen av t.ex. sin bröllopsresa. Enligt vår sed är det inte brukligt att önska sig pengar som bröllopspresent, men det blir mer och mer vanligt.

Kom ihåg att även om du har tackat nej till att närvara på ett bröllop, så förväntas det att du uppvaktar brudparet med en bröllopspresent.

Tips på upplevelser som bröllopspresent


När bröllopet är över och brudparet har kommit tillbaka från en eventuell bröllopsresa är det lätt hänt att vardagen snabbt infinner sig för de nygifta. Vardagen behöver inte vara en tråkig historia, men det är klart att brudparet kan sakna festligheterna och uppmärksamheten som rör bröllopet och allt som hör till.

Det finns dock ett sätt att förlänga smekmånaden för de nygifta, ett mycket enkelt sätt dessutom. Det är så enkelt som att ge bort en upplevelse i bröllopspresent i stället för en mer traditionell gåva. Med en upplevelsepresent kan de nygifta ta del av spänning, underhållning eller avkoppling på tu man hand och därmed få vardagen att försvinna för en stund.

Det finns många typer av upplevelser att köpa och det finns många olika leverantörer av upplevelsepresenter. Kort sagt finns ett snudd på oändligt antal upplevelsepresenter att välja mellan. Om du vill köpa en upplevelse som present till brudparet ska du självklart utgå från vad brudparet kan tänkas vilja uppleva tillsammans. Här är tre exempel på upplevelser för två.

Middag hemma tillagad av stjärnkock

En stor del av charmen med bröllopet är den härliga mottagningen med god mat och god dryck i familjemedlemmars och goda vänners lag. Denna feststämning är svår att uppnå i vardagen, men de nygifta kan få lite lyx vilken dag i veckan som helst med en upplevelse genom vilken en dekorerad kock lagar till en gourmetmiddag hemma i det egna köket. Diskning ingår!

Lyxweekend för två
Det är möjligt att bröllopsresan var av det lyxigare slaget, men man kan väl aldrig få för mycket lyx. Om du vill skämma bort de nygifta ordentligt, varför inte köpa en upplevelsepresent för en weekend på en exklusiv herrgård där allt ingår?

Parbehandling
Om du har en lite mindre budget för bröllopspresenten finns en mängd upplevelsepresenter med avkoppling i fokus till en lite billigare penning. En parbehandling kan vara ett alternativ. En parbehandling är en upplevelse under vilken de nygifta får koppla av sida vid sida med massage och andra behandlingar. Ett hett tips är att prova på fiskspa.

Presentlista till bröllop


Skriva presentlista

För att inte alla gäster ska köpa samma sak, brukar brudparet skriva en presentlista. Presentlistan brukar sedan läggas in i någon butik där presenterna finns att köpa. Som bröllopsgäst går man sedan till butiken och ber om att få se listan och köper man något så bockar personalen av presenten från brudparets presentlista.
Nu för tiden har vissa butikskedjor datasystem, där man kan administrera en presentlista. Det är speciellt bra om gästerna bor på olika orter, eller om brudparet önskar sig presenter från flera olika butiker i butikskedjan. Ibland löser man presentlisteproblematiken med att en nära vän eller släkting ansvarar för listan.

Är brudparet ute i god tid så kan presentinfo finnas med i inbjudan. Vissa kan uppfatta det som girigt att skriva vad man önskar sig i inbjudan, men eftersom alla ändå kommer att köpa något, är det lika bra att de köper något som brudparet har nytta av.

Hur skapar man en lista

Ni kan sätta ihop er lista på ert favoritvaruhus. De flesta bra butiker har ofta en tjänst som heter presentlista. Ni kan lista allt från tallrikar och servetter till bestickuppsättningar och badlakan. Allt ni behöver göra är att ge era gäster namnen på de butiker som ni har skapat en lista hos och de kan gå och titta vad som finns kvar på listan att köpa.

Presentlista online

Tänk på att vissa gäster inte kan handla i butiken som har din lista. Om dina bröllopsgäster bor långt borta, välj ett varuhus som har en bra hemsida.

Lämpliga presenter

Ni kan behöva en ny kyl och frys eller en torktumlare, men dessa artiklar är inte lämpliga att be era gäster köpa. Använd ert omdöme när ni beslutar vad som ska ingå och ge ett bra utbud av presenter med en mängd olika prislappar, från kastruller och stekpannor till en mikrovågsugn och allt däremellan.

Att be om pengar

I många fall har det blivande äkta paret redan levt tillsammans under en längre tid. Det kan då tyckas meningslöst med presenter eftersom ni redan har tallrikar och andra husgeråd. Ni kanske vill be om pengar, men man ska aldrig nämna detta i en inbjudan. Ni kan be era vänner berätta detta om de tillfrågas.

Alternativa gåvolistor

Under senare år har det kommit en ny våg av fantasifulla gåvolistor online. Ni kan använda ett smekmånadsregister, där era gäster kan ge er allt från trevliga restaurangbesök till spabehandlingar.

Presentöppning på bröllopet


Presentöppning

Lysningsmottagningen är enligt gammal tradition det tillfälle då man ger det blivande bröllopsparet presenter. Nu för tiden är det inte så vanligt att man arrangerar ett lysningsmottagande, istället tar gästerna med sig presenterna till bröllopet.
Det är trevligast om brudparet kan öppna sina bröllopspresenter i närvaro av sina gäster. Om antalet gäster inte är så stort går det kanske bra att öppna presenterna efterhand som gästerna anländer.

Brudparet har kanske ett bröllop med efterföljande fest och många inbjudna gäster, vilket förmodligen innebär väldigt många presenter. Då är det lämpligt att arrangera ett presentbord. Efter middagen kan brudparet öppna sina presenter tillsammans med gästerna. Tärnan eller marskalken kan agera sekreterare och skriva ner vem som har gett vad.

Brudparet har kanske bestämt att paketöppningen kommer att ske dagen efter. Bröllopsgästerna är då inbjudna till denna paketöppningsfest hos förslagsvis någon av brudparets föräldrar.

Det kan också vara så att brudparet vill öppna paketen för sig själva. Det är då viktigt att brudparet under festen tackar alla gästerna för presenterna och meddelar, att de vill öppna dem i lugn och ro efter festen för att tillsammans riktigt få njuta av dem.

Låt inte någon annan öppna paketen åt brudparet! Det är en glädje i sig att öppna paketen, som förmodligen är lite extra påkostade även vad gäller omslagspapper, rosetter etc.

Tips på presenter till bröllopsgäster


Bröllopsgåvor

Ni vill tacka era gäster med någon typ av uppskattning. Ni kan göra en storslagen gest eller ge ett litet tecken på uppskattning. Hur som helst, fundera på vad ni vill ge.
Naturälskare
”Tillbaka till naturen” och ge en fröpåse till alla era gäster. En annan idé är att ge en ört eller orkidé i fina keramiska krukor dekorerade med band i er temafärg. En annan rar idé är att ge en kruka fylld med lyckoklöver.

Handgjort
Varför inte ge era gäster något handgjort, kanske något ätbart, med en personlig touch. Eller kanske en personlig musik-CD.

Udda idéer
Om ni vill sprida den lycka som ni känner, kan ni köpa lotter till alla era gäster och lägg dem vid deras bord. Om ni har en stram budget kan ni satsa på något enklare, som t ex påsar med godis som var populärt när ni gick i skolan. Om ni har ett strandbröllop kan ni ge era gäster flip flops, där era namn och datum är ditskrivna.

Säsongen
Om ni gifter er under en högtid, kan ni ta idéer från detta. Ett julbröllop kan innebära julgransprydnader och ett påskbröllop äggkoppar eller ett personligt påskägg för era gäster.

Här hittar du bröllopspresenter till brudparet. Välj bland våra butiker och tjänster för att hitta passande bröllopspresenter.I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Företag inom BröllopspresenterHappy Day

Köp din nästa bröllopspresent på happy-day.se. En upplevelsepresent är garanterad succé för brudparet och ger dem ett minne för livet!