Dansskolor

Se företag inom dansskolor

Dansskolor för bröllop och brudvals, eller som aktivitet för möhippa eller svensexa


Enligt traditionen brukar brudparet inleda den första dansen med en bröllopsvals. Den stunden kan vara vacker och romantisk, men den kan också kännas lite stel och besvärande. För hur dansar man en vacker vals? Det är lite sent för de nygifta att fundera över det under bröllopsfesten. Men som tur är kan man förbereda sig med en danskurs.

Gå en kurs tillsammans


Många dansskolor erbjuder kurser just för bröllopsvalsen och annan pardans. Att tillsammans gå en sådan kurs blir en kul nedräkning och förberedelse för bröllopet. Om inte brudparet själva funderat över att gå en danskurs tillsammans finns inget som hindrar smarta vänner och väninnor från att bjuda sig själva och bruden eller brudgummen på en danskurs på möhippan eller svensexan. Det blir en roligt aktivitet för kompisgänget och med det stundande bröllopet i fokus.

Mer än bara vals


Den vanligaste typen av bröllopsvals kallas i vanlig folkmun helt enkelt för ”vals”. Men den som lär sig dansa brudvals på kurs kan istället få chansen att lära sig klassisk wienervals. Vilken sorts vals man väljer att dansa är upp till brudparet. Det kan vara ett tips på danskursen att träna till just det musikstycke som man framöver planerar att dansa sin bröllopsvals till.

Oftast består inte hela kvällen av enbart valser. Många fler pardanser kan vara aktuella, oavsett om det enbart rör brudparet eller även alla gäster. Dessutom är pardans en social aktivitet och ett sätt för brudparet att spendera lite kvalitetstid med olika gäster under kvällen. Det är därför även en bra idé att lära sig ytterligare danser, så som exempelvis bugg, foxtrot eller varför inte överraska gästerna med en tango? Har ni planerat en bröllopsfest med dans, så se till att njuta av kvällen genom att känna er trygga på dansgolvet.

Hitta dansskolor inför brudvalsen eller möhippan. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Företag inom DansskolorMalmö Dansakademi
Malmö Dansakademi

DANSA PÅ DIN MÖHIPPA/SVENSEXA? BOKA IN PRIVATLEKTIONER FÖR BRÖLLOPSDANSEN? VI ÄR SKÅNES MEST BOKADE DANSSKOLA VID MÖHIPPOR/SVENSEXOR & BRÖLLOPSDANSEN!