Vigselringar & Bröllopsringar

Se företag inom vigselringar & bröllopsringar

Ni har sagt ja till varandra, gratulerar! Att välja vigselringar kan vara svårt med stort utbud av ringar, vi kan hjälpa till.


Det dags att planera för den stora dagen och en av de viktigaste sakerna är att köpa vigselringar.


Läs vår bröllopsguide till vigsel- och bröllopsringar.Att välja vigselringar


Det är en spännande upplevelse att välja ringar, men som man inte bör ta lätt på. Den bör vara tidlös för ni ska älska den för evigt. En vigselring bör symbolisera ert engagemang, er personlighet och smak. Ni kan välja att designa era egna vigselringar.

Att välja bröllopsringar kan vara en av de mest knepiga uppgifterna blivande äkta makar har. Det finns nämligen en hel del att tänka på innan man slutligen betalar ringarna och gör sig redo för bröllopet. Att välja vigselring är inte riktigt så enkelt som att bara välja ut de ringar som är vackrast. Här är några saker att tänka på när du väljer bröllopsring.

Olika typer av vigselringar


vigselringar i guld och silver

Innan ni bestämmer er för vilka ringar ni vill ha, är det bra att känna till grunderna. Läs om olika stilar, stenar och slipningar för att göra rätt val och imponera på den man älskar.Ringen bör matcha förlovningsringen


Det finns egentligen inga etikettsregler som styr hur vigselringen ska harmoniera med förlovningsringen, men det blir så mycket finare om ringarna matchar varandra. Att kika på lite speciellt är bredden på ringarna samt material och färg.

Ringen bör matcha partnerns ring


När det gäller harmonin mellan brudgummens och brudens ringar är etiketten att ringarna bör vara av samma färg. Det betyder dock inte att ringarna måste vara tillverkade av samma material. Det går alldeles utmärkt, enligt etiketten, att bära en ring i vitt guld tillsammans med en ring i platina. Materialen skiljer sig, men färgen är ju densamma.

vigsel- och bröllopsringar
Det troliga är att ni kommer att skaffa vigselringar som passar till era förlovningsringar, så det är viktigt att prova dem tillsammans.

Vissa par vill ha matchande vigselringar. Om brudgummen är orolig för att hans ring är för feminin är det inte nödvändigt att det blir en exakt kopia av brudens. Se bara till att de matchar varandra med samma stil och typ av material.

LivsstilNär ni väljer vigselringar är det viktigt att ta hänsyn till er livsstil. Ska det vara en ring som tål slitage är det kanske bäst att köpa en ring med en låg, hårt fastsatt sten. Eller vill bruden ha en uppseendeväckande högt fastsatt sten med mycket wow-faktor.

Var noga med passformen


Det är inte många ringar som är utformade på ett sätt som gör dem obekväma, men till exempel är det givet att en allt för bred ring kan vara lite otymplig på en hand med smala och korta fingrar. Grundregeln är att smala ringar är bäst för smala händer medan breda ringar passar bäst på breda händer.

Välj en ring som du älskar


Slutligen, är det givetvis så att du ska välja en bröllopsring som du verkligen tycker om. Din förhoppning är ju att du ska bära ringen resten av livet och då är det viktigt att du verkligen känner för ringen. Etikett kan vara viktigt för vissa, men de egna preferenserna väger självklart tyngre när det handlar om ringar man ska bära resten av livet.

Här kan ni köpa vigselringar >>


Vigselringens delarEn vigselring består av tre delar; ringen som går runt fingret och som vanligen är tillverkat i guld, silver eller platina; fästet som håller stenen och som är tillverkat av samma material som själva ringen; och slutligen stenen.

Typer av stenarDen mest populära stenen i en vigselring är en diamant.

  • Runda – Den populäraste formen för en diamant

  • Princess – En fyrkantig diamant som ofta ser större ut än andra former i samma carat

  • Emerald slipning – En rektangulär diamant med sofistikerad slipning

  • Marquis – Trots att den är rund, ser den längre ut en den runda eller ovala diamanten

  • Oval – Denna slipning liknar den runda, men ser större ut på grund av dess form. Denna slipning fungerar bäst tillsammans på större stenar.
Köpa vigselringarSök igenom listan med
företag som säljer vigselringar och smycken. Skaffa er en uppfattning om vad som finns och vilken smak ni har. Hur långt er budget sträcker sig och vilka märken som är de bästa.


Att tänka på vid köp av diamantring  • Färg: Ju klarare färg desto dyrare

  • Slipning: Slipningen är inte formen av en diamant , utan hur diamanten reflekterar ljuset. Detta bekräftas av ett certifikat från en godkänd återförsäljare.

  • Klarhet: Diamanter har ofta brister och dessa kan påverka graderingen av klarhet och därmed också priset.

  • Carat: Hänvisar till diamantens vikt. 1 Carat väger 0,2gram.


Kanske ni överväger en annan sten som t ex rubin eller opal? Detta är helt beroende på brudens smak. Varför inte fråga familjen om det finns några släktklenoder.

Var ska man handla ringar?När ni har fått en uppfattning om vilken stil ni söker, vänd er då till en juvelerare. Detta är viktigt för att få alla era frågor besvarade och ni kan njuta av fullständig sinnesro. Se till att alla ringarna levereras tillsammans med ett äkthetsbevis.
Bröllopsringar brud brudgum

Företag inom Vigselringar & BröllopsringarAnnika Bertilsdotter Guldsmed AB

Jag är guldsmed och tillverkar vigselringar i Gamla stan i Stockholm. Du kan titta på bilder på hemsidan och sen komma in till butiken och diskutera vidare.

Guldexperten
Guldexperten

Hos Guldexperten i Malmö köper du smycken som vigselringar och förlovningsringar.

Företag inom vigselringar & bröllopsringar i din kommun


Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Norrköping Jönköping Helsingborg Linköping Örebro