Bröllopskläder

Se företag inom bröllopskläder

Bröllopskläder till brud och brudgum


Vilka kläder vill ni bära på bröllopet? Många har burit på denna fråga sedan man var ett barn och kanske första gången själv besökte ett bröllop, eller läste en sagoboks lyckliga slut.
Frågan är också, vilka kläder vill ni bära på det bröllopsfoto som kommer visas upp en riktigt lång tid framöver?

Kläder till brudgummen


Frack eller kavaj? Vilken klädkod ni vill ha på bröllopet ska givetvis tänkas igenom redan här. Frack hör till den finaste nivån i klädkoden, medan en kostym har halkat ned några steg. Men en brudgum har betydligt fler kläder att välja på än frack eller kavaj. Vad sägs om jaquette eller smoking? Eller varför inte en militär högtidsdräkt, om mannen har en militär bakgrund.

Färgerna på mannens kläder är till största delar antingen mörkgrå, mörkblå eller svarta, men till slipsen eller flugan kan man gärna knyta an till någon färg som exempelvis återkommer i brudens bukett. Glöm inte fötterna. Brudgummens skor ska helst vara svarta och tunna, det måste inte vara lackskor. Självklart ska det vara mörka strumpor till brudgummen.

Kläder till bruden


Bröllopsklänningar finns i alla modeller, och även om vit är det vanligaste färgen finns det även alternativ i färg. För att välja en brudklänning kan det vara klokt att i förväg ha funderat över budgeten och den önskade stilen.

Eftersom brudklänningar finns i precis alla prisklasser kan det vara klokt att bestämma ett maxbelopp redan innan man låter sig förföras av alla sagolika fantastiska klänningar i affären. Vad får egentligen brudklänningen kosta för ni ska hålla den budget ni planerat för bröllopet?

Vilken stil önskas på brudklänningen? Kommer du in i klänningsbutiken med en tanke på stil blir valet lättare. Till exempel kan man önska en romantisk stil, eller modern, varför inte 1920-tal? Eller varför inte en tvådelad klänning?

Här hittar ni alla sorters bröllopskläder. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Företag inom BröllopskläderFrank Dandy

Frank Dandy säljer underkläder och kläder för både man och kvinna.