Ekonomi & Juridik

Se företag inom ekonomi & juridik

Tjänster inom juridik och ekonomi inför bröllop


Att gifta sig är inte bara en romantisk högtid, det är också en stor juridisk förändring som kan ha en stor betydelse om paret en dag önskar separera eller om någon dör. Idag finns tjänster som upplyser er kring viktiga aspekter av juridik och ekonomi och som hjälper er med de frågor som kan uppstå.

Vilka har rätt att gifta sig?


För att få gifta sig i Sverige måste man först ansöka om hindersprövning, för att klargöra att paret har juridiskt rätt att gifta sig. Ett hinder för att ingå äktenskap kan vara att paret är nära släkt med varandra, eller att en partner redan är gift med någon annan. Ansökan för hindersprövning lämnas till Skatteverket i god tid före bröllopet.

Vad gäller juridiskt och ekonomiskt för ett gift par?


Experter på området kan ge svar på era frågor om de juridiska och ekonomiska aspekterna. Ni kan tillsammans utfärda ett äktenskapsförord eller ett testamente för att i större grad få det skydd för framtiden som ni önskar er. Detta är frågor som är mycket lämpliga att diskutera med ett proffs redan före bröllopet. Exempel på vad som gäller juridiskt och ekonomiskt för ett gift par kan vara:

Det ni har köpt själva, äger ni fortfarande själva. Man ansvarar själv för sina skulder och får ta egna lån utan partnerns tillåtelse. Man får inte belåna en gemensam fastighet utan samtycke från den andre maken. Även om båda makar är låntagare gemensamt är det den som betalar räntor som har rätt till avdrag

Med giftorätten har båda makar rätt till hälften av boets tillgångar (efter skuld). Om en av makarna dör så ärver den efterlevande maken före de gemensamma barnen. Detta gäller dock inte ej gemensamma barn, som har rätt att få arv direkt.

Hitta företag som erbjuder ekonomiska och juridiska tjänster inför bröllopet. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Företag inom Ekonomi & Juridik