Skönhet

Se företag inom skönhet
Få hjälp med frisyr, makeup, naglar, tandblekning, solbränna, m.m inför bröllopet. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Fixa bröllopsfrisyren – tips


Ingen frisyr är viktigare än bröllopsfrisyren. Bröllopsfrisyren är den bokstavliga kronan på verket på hela bröllopsklädseln. En vacker frisyr fulländar helt enkelt brudklänningen och övriga detaljer. Det går mode och trender i bröllopsfrisyrer och vad som är helt ”inne” ett år kan vara helt ute ett annat. Några frisyrer är dock så klassiska att de alltid fungerar helt utmärkt. Här är två exempel på klassiska frisyrer tillsammans med några tips.

Uppsättning med böljande hår på ryggen


blond bröllopsfrisyr med lockigt hårsvallAtt en bröllopsfrisyr i huvudsak ska bestå av en uppsättning är nästan obligatoriskt. Exakt hur uppsättningen ska se ut är dock en fråga om smak. Den mest klassiska uppsättningen är kanske den som består av stora lockar på huvudet och ett böljande men ändå sammanhållet svall på ryggen. Tekniken är ganska enkel. Du börjar med att locka håret på huvudet för att sedan fortsätta med svallet (eventuellt efter applicering av löshår). Sedan tvinnar du svallet något och samlar ihop lockarna. Uppsättningen kompletterar du med en hårkam, blommor och/eller pärlor samt en tiara om du så vill.

Uppsättning med knut


En nackdel med en uppsättning med böljande svall på ryggen är att fokus förflyttas en del från klänningen och eventuell tiara. Detta lilla ”problem” undviks enkelt med en uppsättning med knut, där knuten fäster en bit ner på nacken. Det är en ganska strikt bröllopsfrisyr men den kan enkelt piffas upp med blommor eller genom att man gör luggen lite vågig.

Fixa bröllopsfrisyren själv eller boka tid hos frisör


De flesta bröllopsfrisyrer av lite enklare modell kan du ordna på egen hand med hjälp av en eller två väninnor. Dock väljer de flesta att boka tid hos en frisör för att fixa håret, inte bara för att man är garanterad ett perfekt resultat utan också för att väninnorna säkerligen har annat att ordna med på den stora dagen. Om du bokar tid hos frisör, se till att göra det i god tid innan bröllopet.

Make up


Att välja stilen och färgen på din make up görs bäst tillsammans med en make up-artist. De har lång erfarenhet av bröllopssminkningar och vet vad som fungerar och inte. Du behöver exempelvis tänka på att allting ska fotograferas och då behöver du kanske lite starkare sminkning än du är van vid för att färgerna ska synas på avstånd. Även glansen i produkterna ska kontrolleras, om det är för mycket glans kommer du bara att se svettigt och blank ut på bilderna.


Accessoarer


Lägg gärna till personliga accessoarer till din bröllopsklädsel. Du kan exempelvis köpa snygga glasögon som matchar med bröllopets tema eller färger. Det finns många onlinebutiker där du kan köpa glasögon med eller utan styrka. Eller så köper du ett gäng roliga glasögon för bröllopsfesten och delar ut till brudtärnor och best man inför fotograferingen! Fundera också på vilka smycken som passar till din klänning och håruppsättning. En djupt urringad klänning klarar av ett större och längre smycke, då framstår överkroppen inte lika “naken”. Dina smycken kan med fördel matcha med brudgummens, åtminstone materialval såsom silver eller guld.


Skor


För många dölja skorna av den långa bröllopsklänningen, men för att det ska bli en komplett klädsel läggs mycket vikt även på skovalet. Köp inte extra höga skor om du inte redan är van att gå i dem, du ska stå framme vid altaret i 1-2 timmar och gå förbi alla nära och kära. Ömmande fötter eller ännu värre, att du ramlar, slipper du om du väljer skomodeller som du redan är van vid. Men du ska alltid gå in skorna innan så du slipper skavsår och ömhet. Ta med ett par extra skor som är bekvämare. När det blir dags att dans på bröllopsfesten kan du ta fram dina skönare dojor och släppa loss!

Företag inom Skönhet