Fest- & Bröllopslokaler

Se företag inom fest- & bröllopslokaler
Hitta festlokal till bröllopsfesten. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop, och på den här sidan har vi samlat företag som erbjuder fest- och bröllopslokaler. Om du ska anordna en bröllopsfest efter vigseln (för det ska du väl?), behöver du en festlokal. Vilken festlokal du ska boka beror helt på vilken typ av bröllopsfest du vill ha, hur många gäster som ska bjudas in och varifrån gästerna kommer. Här är några tips för dig som ska välja festlokal för bröllopet.

Tips när du söker fest- och bröllopslokal


När man ska boka en lokal som både passar för bröllopsfest finns det flera rekommendationer att tänka för att lokalen ska passa ert behov så bra som möjligt. Först och främst är det viktigt att ha klart för sig vilken miljö och atmosfär som lämpar sig för ert bröllop. Är det en charmig och romantiskt miljö på landet ni söker? Vill ni ha er bröllopsfest vid vattnet? Eller ska det vara fest och flärd i slottsmiljö med härliga parker? Kanske söker ni en central festvåning?

Hur många gäster tänker ni bjuda på ert bröllop är såklart avgörande vid val av bröllopslokal och hur många platser/kuvert det går att duka för vid er bröllopsmiddag. Har lokalen ett eget tillhörande kök/restaurang eller behöver ni beställa catering?

För bröllopsfesten vill ni säkert ha underhållning och musik. Tänker ni hyra in musiker bör det finnas en scen eller passande plats som passar för musik och dansgolv.

Om era gäster kommer långväga ska det finnas möjlighet och vara praktiskt att boka hotell och övernatta i närheten av festlokalen. När bröllopsfesten lider mot sitt slut är det bekvämt med gångavstånd till boendet för övernattning.

Vilken service behöver du?


Den första frågan du ska ställa dig är vilken service du behöver. Ska du och dina nära och kära laga maten själva? Ska du bjuda på buffé eller en klassisk trerätters middag? Vill du att bröllopsmiddagen ska avslutas med underhållning och dans? Finns särskilda behov kring tillgänglighet? Innan du börjar botanisera i utbudet av festlokaler är det viktigt att du gör klart med alla dessa detaljer. Du sparar då tid när du letar och kan enklare hitta rätt.

Festlokaler på hotell


Om du har många gäster som kommer långväga ifrån är det klokt att boka en festlokal som drivs av ett hotell. Du kan då inte bara räkna med en större uppslutning eftersom boendet är ordnat. Du kan också förenkla för gästerna som egentligen bara behöver dyka upp för festligheterna.

Många hotell har riktigt fina festlokaler och en extra fördel är att hotellet kan ordna med bröllopsmenyn inklusive själva matlagningen och serveringen. I de flesta fall kan du genom att boka både hotellrum, festlokal och service av samma aktör komma billigare undan än om du skulle boka alla moment separat.

Var ute i god tid


När det gäller ditt eget bröllop finns det ingen anledning att ta risker. Om du har hittat en festlokal som du tycker passar optimalt för dina behov, är det bara att boka direkt. Det är minst sagt snopet att behöva ändra planeringen för bröllopet på grund av den anledningen att någon annan har hunnit före att boka den perfekta festlokalen.

Företag inom Fest- & BröllopslokalerSkansen Gustavianska
Skansen / Gustavianska Våningen

Elegant bröllopslokal i anslutning till Restaurang Solliden med en underbar utsikt över Djurgården och Stadsgården.

Företag inom fest- & bröllopslokaler i din kommun


Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Norrköping Jönköping Helsingborg Linköping Örebro