Blommor & Brudbuketter

En vit rundbunden rosbukett dekorerad med pärlor, en strambunden brudbukett med enbart djupröda rosor eller varför inte en jättenejlika ackompanjerad av ljusa kallor? Det finns en uppsjö av vackra blommor att välja till sin brudbukett och till bröllopets blomdekorationer. Här kommer några tips som kan hjälpa dig på vägen.

Visa din klänning för floristen


Kanske har du redan funnit din drömbukett i ett bröllopsmagasin, annars är det en god idé att visa upp sin bröllopsklänning för floristen. Hon eller han har en lång erfarenhet av bröllopsdekorationer och kan med sin yrkesskicklighet föreslå blommor och buketter specialiserade för den stil som du bär på klänningen.

Gör ett färgval


Gå på magkänsla och välj en färgkulör som ni båda gillar. En temafärg kan göra det lättare att välja bland flera alternativ inför bröllopet. Färgen eller färgerna kan gå som en röd tråd i allt ifrån bordsdekorationer, till brudbukett och smyckesval. Med en utvald färg och ett budgetförslag till bas kan floristen föreslå ett tema av blommor till er stora dag.

Årstiden


Vilken tid på året det är kan också få en avgörande roll för valet av blommor. Genom att välja säsongens blommor är det lättare att ni får en rikare brudbukett och en fylligare blomsterutsmyckning.

På våren brukar det exempelvis finnas gott om fina tulpaner, scillor, pärlhyacinter och andra lökväxter, men också ranunkel och anemoner. På sommaren finns det gott om rosor, blåklint och prästkragar, men också solroser och hortensior. På hösten och vintern finns exempel olika höstanemoner, orkidéer och inte minst ståtliga amaryllis.

Det är också helt rätt att matcha brudbukett och blomsterarrangemang efter årstidens färger. Exempelvis en höstbukett i höstens jordnära varma, vackra färger, eller en frostad vit glittrande nyårsbukett eller varför inte en gul och blå bukett med självplockad design som kan matchas av midsommarkransar som blomdekorationer.

Här hittar du blommor, brudbuketter och blomdekorationer till bröllopet. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Företag inom Blommor & BrudbuketterInterflora - Blommor Till Bröllopet
Interflora

Skicka ett Blommogram® eller beställ blommor från Interflora.