Att klä sig till brud brudklader

Här kommer några råd om hur du klär dig till brud. Läs om hur du får brudklänningen att sitta rätt, vad du ska tänka på när du går i trappor, hur du sätter dig ner, m.m.Innan du klär dig måste frisyren och sminkningen vara klar.

Stig i brudklänningen utan skor. Justera brudklänningen så att den sitter vackert över bysten, axlarna, armarna, midjan och stussen. Tänk på att om brudklänningen är lång och kanske även vid och du dessutom har en håruppsättning med lite volym så tar du lite mer plats än vanligt.

Kom ihåg att lyfta kjolen när du går i trappor (om du bär en långklänning) och att lyfta kjolen lite bak när du sätter dig ner.

Det är kanske lite kyligt ute, tänk då på att klä dig varmt inunder.

Bär du handskar, får dessa sitta på fram till middagen. Ringen eller ringarna bärs inuti handsken, men ett eventuellt armband bär man utanpå handsken. Vid middagen tar du av handskarna och när middagen är över tar du på brudhandskarna igen.

Var rädd om din brudklänning! Var försiktig när du ska i och ur bilen. Se upp med taggiga buskar och träd, vassa kanter på möbler etc. så att det inte blir repor i tyget. Kontrollera att brudbuketten inte läcker. Tänk på att även vatten kan ge fula fläckar på din klänning.

Njut av brudklänningen och er stora dag!


Senast uppdaterad onsdag 17 augusti 2011 kl. 17:36