Att tänka på vid köp av bröllopspresent champagneglas bröllop

Du ska på bröllop och isåfall ska man ju hitta en bra bröllopspresent att ge bort till brudparet. Detta kan för många bli ett problem då det kan vara svårt att veta vad för typ av present man ska köpa och hur mycket ska den kosta. Det sista man vill är att bli ihågkommen som en snåljåp och behöva skämmas. Men för många kan det vara en dyr historia att gå på bröllop och alla de kostnader som medföljer i form av present, kläder, resor och kanske till och med boende om man åker långvägar till bröllopet. Men förhoppningsvis finns det en förståelse för detta och nu ska vi kolla vidare på vad man kan köpa och hur man ska tänka i valet av pris på en bröllopspresent.


Du kan hos Presenttipsaren.nu hitta massa tips på bröllopspresenter


Vanligt förekommande
bröllopspresenter


Det enklaste är när brudparet tackar nej till bröllopspresenter och istället vädjar om att köpa ett presentkort till bröllopsresan. Tänk dock på att köpa en blomma eller mindre present då presentudelning sker trots detta då folk väljer att köpa något mindre plus resepengar. Skulle det inte stå något i inbjudan, då kan ett presentkort vara på sin plats eller så får du helt enkelt börja fundera på vad som kan vara passande. Här kommer lite förslag på vanligt förekommande bröllopspresenter.


  • Vas, knivsätt, porslin, köksmaskiner,

  • Upplevelsepresenter

  • Presentkort eller kontanter till bröllopsresan

  • Graverade champagneglas, vinglas, skål mm

  • Lyxiga sängkläder

  • Vita badrockar med MR / MRS broderier

Hur mycket ska presenten kosta?


Det finns här inga regler på vad en bröllopspresent ska kosta. Men givetvis ska den tänkta summan övervägas med vilken koppling du har till den som gifter sig. Det är klart att en bröllopspresent ska ha ett högre pris om det är din syster, bror, bästa vän eller en kusin som du står nära. Enligt frågeställningar i forum på nätet så är såklart tankarna väldigt olika. Men många tycker att 500 kr per par är rimligt. Sen om det är någon som står dem nära så tycker många att summor över 1000 kr per par är rimligt. Det finns också många som väger in hur mycket ett kuvert kostar per person och efter detta väljer sina presenter. Men du ska inte behöva påverkas av den kostnaden när du väljer bröllopspresent. Fråga gärna nära och kära vad dem tycker är rimligt och kolla i forumet och bestäm själv hur mycket pengar du vill lägga ut på presenten.


Senast uppdaterad av Benny, onsdag 25 juli 2018 kl. 17:16