Ballonger och fyrverkerier på bröllop ballonger

Gör bröllopsfesten extra festlig med hjälp av ballonger och fyrverkerier. Läs våra tips om hur du förgyller festen med härliga ballonger och ett sprakande fyrverkeri på bröllopet.
Ballonger

Ballonger på barnkalas är ett måste. Men att använda ballonger på ett bröllop är inte lika vanligt. I USA och övriga Europa används dock ballonger på vart och vartannat bröllop. I Sverige sprider sig denna nyhet sakta men säkert. Ballonger med sobra färger och enkla former kan förvandla en enkel sal till en elegant festlokal för er bröllopsfest.

Det finns ballonger som är formade som champagneflaskor, hjärtan, stjärnor, seriefigurer (såsom Kalle Anka, Musse Pigg, Nalle Puh och hans vänner), djur (såsom hundar, hästar, delfiner), rosor, fotbollar m.m.

Vilket tema har ni valt på ert bröllop? Det finns säkert ballonger som passar. Ni kan även trycka en text på ballongerna, som t.ex. era namn och datum.

Fyrverkerier

Det här är festen med stort F och vad passar då utmärkt om inte ett fyrverkeri.

Ett inomhusfyrverkeri och en vacker ljusshow kommer garanterat att höja stämningen. Ljusshowen kan t.ex. innebära att små röda hjärtan rör sig sakta över dansgolvet.

Utomhusfyrverkerier på en bröllopsfest kan innehålla salutskott, bomber av röda hjärtan, eldskriftsymboler, olika fyrverkerispel etc.

Antingen väljer ni att arrangera fyrverkeriet själva eller så låter ni en pyrotekniker ta hand om detta. Väljer ni att ordna det själva kommer kostnaden naturligtvis att bli lägre men det innebär också att ni tar på er ett stort ansvar.

Nedan 10 punkter från Räddningsverket

  • Förvara dina fyrverkeripjäser oåtkomliga för barn så att de inte kan antändas av misstag.

  • Förbered dig genom att läsa bruksanvisningen noga innan du fyrar av.

  • Kontrollera att fyrverkeripjäsen inte är skadad. Återlämna alltid skadade pjäser där du köpt dem.

  • Rigga upp fyrverkeripjäsen enligt bruksanvisning med avfyrningsramp för raketer. Bomber och tårtor m.m. stagas upp.

  • Håll aldrig tänd fyrverkeripjäs i handen.

  • Luta dig aldrig över antänd fyrverkeripjäs.

  • Respektera säkerhetsavståndet. Och se till att dina åskådare också gör det.

  • Vänta med att gå fram till en fyrverkeripjäs som inte fungerar. Tänd aldrig igen, utan lämna tillbaka den istället.

  • Tänk på riskerna. Fyrverkeripjäser kan orsaka bränder eller andra skador.

  • Visa hänsyn. Tänk på att både människor och djur kan bli skrämda av oväntade ljud- och ljuseffekter.


Tänk också på att 18 år är åldersgräns för att köpa och använda fyrverkeripjäser. Varje år skadas mer än 100 personer i samband med fyrverkerier. Oftast rör det sig om hand- eller ögonskador.

Ett mycket tryggare alternativ är naturligtvis att anlita en yrkesman för ert fyrverkeri. Ni behöver inte fundera på sådant som tillstånd, avfyrning, städning etc. Det tar pyroteknikern hand om. Det enda ni behöver göra är att komma med idéerna (kanske ni har ett tema på bröllopet) och pyroteknikern lämnar sedan förslag på hur hela arrangemanget kan utföras.


Senast uppdaterad torsdag 18 augusti 2011 kl. 20:49