Beställa catering till bröllopsmiddagen catering

Ni har bestämt lokalen eller platsen för bröllopsfesten men överlåter mer än gärna alla praktiska bestyr åt någon annan. Att anlita en cateringfirma är ofta ett bra och prisvärt alternativ.
Ni kanske vill ha festen utomhus i ett partytält, då passar det bra att låta en cateringfirma ta hand om arrangemanget. För visst känns det väldigt bra om någon annan tar hand om det praktiska och ni kan koncentrera er på att ha så roligt som möjligt på er bröllopsfest tillsammans med era gäster.

Välja firma

Innan ni kontaktar olika cateringfirmor för offert, tänk noga igenom hur ni vill ha festen och vad ni kommer att behöva. Ni har kanske stolar och bord, dukar, porslin etc. Det är onödigt att betala för sådant som redan finns på plats. Alkohol till festen kan ni köpa själv, vilket kan sänka kostnaden rejält för festen.

Leta efter en cateringfirma som kan erbjuda en bra, professionell service. Ta reda på hur länge de har varit i branschen och fråga efter senaste uppdragen de har haft.

Företag som erbjuder catering och mat till bröllop >>

Maten

Typen av mat som ni kommer att servera på er bröllopsmiddag kan bero på ert tema, säsong och vilken tid på dygnet ni gifter er. Om ni har vigseln på morgonen kan en frukostbuffé passa. Under våren kan det passa med utsökt lamm, färska grönsaker och kanske en rik chokladmousse till efterrätt. Ni kanske vill ha asien-inspirerad mat serverad i bambuskålar fodrade med löv.

Nedan några saker som en cateringfirma kan hjälpa till med:

  • Menyförslag

  • Servering

  • Linne och dukning

  • Bord, stolar etc

  • Glas och porslin

  • Blommor & Dekorationer

  • Städning


Dessutom kan de ibland även hjälpa till med att resa partytält, bygga scener, ljud- och ljusanläggningar, lämna förslag på orkestrar eller solister m.m.

När ni är överens med carteringfirman, se då till att få ett fast pris på hela arrangemanget. Tänk också på att kontrollera om priset är inklusive moms.


Senast uppdaterad tisdag 16 augusti 2011 kl. 17:40