Blomsterflicka på bröllop blomsterflicka

Blomsterflickans roll är mer än att bara vara söt och bedårande. Hon har en viktig roll i bröllopsprocessionen. Om du har en dotter som har blivit ombedd att vara blomsterflicka eller om du har en flicka i bröllopståget, hittar du svaren i följande artikel.
Blomsterflickans roll

Blomsterflickan är oftast mellan tre och åtta år. På dagen för det stora bröllopet går hon ner i altargången precis framför brudtärnan, och hon sprider rosenblad på vägen för bruden. Blomsteflickan går alltid efter ringbäraren (om det finns någon). Vanligtvis bär blomsterflickan en korg full med blomblad, men andra alternativ som används, kan vara konfetti eller inslaget godis. Hon kan också istället bära en pomander, eller kanske bara en enda blomma. En annan söt idé är att låta blomsterflickan blåsa såpbubblor istället för att sprida blomblad.

Om du vill kan du ha två blomsterflickor, eller du kan para ihop ringbäraren med blomsterflickan, så de kan gå tillsammans, sida vid sida. Att gå tillsammans kan ge dem ökat självförtroende om de är mycket unga, och kan vara en bra och otroligt söt idé.

Om några tärnor är nervösa inför processionen, kommer förmodligen blomsterflickan att bli lite skrämd. Det är viktigt att prata om sin roll och bruden bör i god tid prata med blomsterflickan om hennes roll, för att minimera trycket. Föräldrarna bör prata och repetera med blomsterflickan. Placera blomsterflickans föräldrar så långt fram som möjligt. På så sätt kan hon koncentrera sig på dem och uppmuntras av deras leenden av tillförsikt om hon är mycket nervös.

Klädsel

Blomsterflickorna behöver inte bära liknande kläder som bruden. En vit klänning i knälängd med en hatt eller satinrosett är mycket vanligt. Se till att den passar det övergripande temat för bröllopet och det kommer att bli perfekt.


Senast uppdaterad torsdag 16 augusti 2018 kl. 21:08