Bröllopslöften förslag brollopslofte

Vigseln är en av de mest romantiska ögonblicken i era liv och ett perfekt tillfälle att uttrycka era känslor för varandra. Inte alla av oss är poeter, och att skriva egna löften kan vara svårare än man tror.
Borgerliga löften

(Namn) Jag tar dig att vara min lagligt vigda maka/make. Inför dessa vittnen lovar jag att älska dig och ta hand om dig så länge vi båda lever. Jag tar dig, med alla dina fel och styrkor, och erbjuder mig till dig med alla mina fel och styrkor. Jag hjälper dig när du behöver hjälp, och vänder mig till dig när jag behöver hjälp. Jag väljer dig som den person som jag vill spendera mitt liv med.

Eller

Jag, (brudens/brudgummens nam), tar dig (brudgummens/brudens namn) till min maka/make, min partner i livet och min enda sanna kärlek. Jag kommer att vårda vår vänskap och kärlek till dig idag, imorgon och för alltid. Jag kommer att lita på dig och ära dig, jag kommer att skratta med dig och gråta med dig. Jag kommer att älska dig troget, genom det bästa och det värsta, genom det svåra och det lätta. Vad helst som kommer att ske, kommer jag alltid att vara där. Såsom jag giver dig min hand för att hålla den, så giver jag dig mitt liv.

Personliga löften

(Namn) Vårt mirakel finns i den väg vi har valt tillsammans.Jag ingår detta äktenskap med dig, och vet att den verkliga magin i kärlek är inte att undvika förändringar, utan att navigera mellan dem framgångsrikt. Låt oss överlämna oss till miraklet och leva varje dag tillsammans. Vi lovar att respektera varandra, och åtar oss att leva våra liv tillsammans i alla dagar framöver. Jag ber dig att dela denna värld med mig, på gott och ont. Var min partner, och jag kommer att bli din.

Bröllopslöften för de som gifter om sig

(Namn), vi ger våra löften tillsammans idag. Vi ändras ständigt, och jag tar dessa förändringar gladeligen och utan förbehåll. Jag lovar att hedra dig, tro på dig, skydda dig och göra allt i min makt för att göra ditt liv lyckligt. Detta är mitt löfte. Ta min hand när vi med glädje går tillsamman in i vårt nya liv.

Senare i livet

(Namn) Jag ger dig inte ”sommaren i mitt liv”, utan hösten, rask och levande. Jag lovar att vara en följeslagare värd din dyrbara vänskap. Jag lovar dig medkänsla i goda och dåliga tider, uppmuntran i sjukdom och hälsa. Det är min avsikt att vårt liv tillsammans inkluderar vår stora krets av vänner och kärleksfulla familjer. Vi omhuldar minnena av våra individuella förflutna, och skapar vårt nya liv som vi nu möter tillsammans.

Traditionell irländsk välsignelse

Må vägen dyka upp framför dig

Må du alltid ha vinden i ryggen

Må solens varma strålar skina på ditt hem och

Må du alltid ha en väns hand nära dig.

Om du är välsignad med en vacker sångröst, varför inte sjunga ”er låt” för din blivande maka/make. Några förslag på vackra kärlekssånger:

 • Annie´s Song

 • Because You Love Me

 • From This Moment On

 • Hello

 • Himlen Runt Hörnet

 • The Way You Look Tonight

 • Till Min Kära

 • Your Song


Traditionella löften

Om ditt bröllop är religiöst (kristet, judiskt, muslimskt etc) har du vanligtvis ett fåtal redan etablerade bröllopslöften att välja mellan.


Förnya löften


förnya bröllopslöften

Denna ceremoni är en tradition i USA och innebär att gifta par förnyar sina bröllopslöften. Fler och fler anammar detta även här i Sverige.
Det finns inga bör och måsten för hur denna ceremoni ska se. Brudparet bestämmer hur den ska se ut, men oftast brukar den bli mer personlig än själva bröllopet.

Anledningar till varför ni vill förnya era löften:

 • Ni vill göra det till en romantisk dag med bara er två närvarande

 • Ni vill fira er 5, 10 eller 25-åriga bröllopsdag

 • Ni gifte er med endast ett fåtal personer närvarande, men nu vill ni förnya era löften inför släkt och vänner

 • Ert bröllop hade en del tråkiga inslag, som ni på detta sätt vill sudda bort

 • Ert bröllop var väldigt enkelt, men nu vill ni bjuda på en påkostad tillställning


Planering

Precis som vid ert bröllop, så kräver denna ceremoni planering.

 • Vilken typ av ceremoni vill ni ha

 • Vilken budget har ni

 • Välja datum – (blir oftast bröllopsdagen !)

 • Välja plats


Vem förrättar ceremonin

Eftersom denna ceremoni inte är juridisk bindande, kan vem som helst förrätta den.

Att lyckas hålla ihop i vått och torrt förtjänar väl en fest! Kanske varje år på er bröllopsdag! 
Senast uppdaterad torsdag 16 augusti 2018 kl. 12:52