Bröllopsmottagningen festlokal

Behöver du veta var man ska börja när man letar efter en lokal för bröllopsmottagningen eller du kanske bara behöver inspiration? Läs då om vad man bör tänka på när man planerar för bröllopsmottagning.
Tema
När ni letar efter bröllopsplatsen, ha temat för ert bröllop i åtanke. Om ni kommer att ha ett sagobröllop, ska ni kanske leta efter ett historiskt gammalt hus och om ni har ett sommarbröllop vid stranden, varför inte välja en strandrestaurang eller kanske till och med sätta upp en markis på sanden. Men naturligtvis, om ni väljer all-inclusive, så får ni exakt vad ni har sett i broschyren.

Plats
Det är viktigt att tänka på platsen för bröllopsfesten. Om ni har vigseln på en annan plats ska det vara bekvämt att ta sig till mottagningen, särskilt om det förväntas att gästerna ska ta sig dit på egen hand.

Storlek
Om ni har ett stort bröllop, måste det finnas plats för alla. Fråga uthyraren om kapaciteten och om de kan hjälpa till med sittplatser.

Faciliteter
Även om ni har hittat den mest romantiska platsen för er mottagning, kan den vara olämplig om man måste gå till en annan byggnad för att gå på toaletten. Var realistisk. Om ni har långväga gäster, kontrollera om den valda lokalen kan erbjuda övernattningsmöjligheter. Även om festen bedrivs i en lokal på ett hotell bör man dubbelkolla att det finns lediga rum för brudparet och eventuella långväga gäster.

Kontrollera att det är säkert för små barn, speciellt om det finns vatten i närheten.

Mat & Dryck
Erbjuder de någon mat och dryck och hur fungerar det med att servera mat från en cateringfirma.

Kostnad
Sätt en budget och håll er till den. Om ni har funnit en plats som verkligen fångar er fantasi, men är helt utanför er budget, försök hitta billigare lösningar. Hör om de kan erbjuda ett ej högsäsongspris. Ta också reda på vad som ingår t ex, stolar, bord, bestick och en fullt fungerande bar.


Dekorationer till bröllopsmottagningen


dekoration bröllopsmottagning

Utsmyckningen på mottagningen är inte alltid så lätt. Kanske har ni extravagant smak eller en mer diskret stil, oavsett vad det är kommer några tips och idéer på dekorationer.Traditionellt

Utgå från traditionella idéer och gör dem moderna. Varför inte anlita en ballongartist, som kan skapa riktigt unika och moderna dekorationer i ert bröllops färger. En mycket traditionell men ändå effektfull dekoration är den klassiska draperingen, som du kan vara säker på skapar effekt och verkligt skådespel. Ni kan även dekorera den enklaste stol med vackert tyg och rosetter för att få det att fungera som en del av hela rummets dekoration.

Roligt

Varför inte lägga till lite bling till er bröllopsmottagning genom hänga strängar med kristaller utefter väggarna. Ett annat sätt att dekorera er mottagning som gör att hela dagen känns mer komplett, är att ha en isskulptur som bubblar upp och som också serverar era gäster shots. Mycket dramatiskt och väldigt roligt. I samma anda kan man ha en chokladfontän.

Budget

Om ni inte har en enorm budget, se till att vara kreativa med era bordsdekorationer. Ett enkelt men effektivt sätt är att sätta spraymålade kvistar i vaser med färgade stenar. Servetter är ett bra sätt att göra en stilig bordsdekoration. Av denna anledning kan det vara värt att betala för stärkta tygservetter och göra en kreativ vikning.

Fotokonst

Ett bra sätt att dekorera och göra bröllopsmottagningen personlig är att sätta upp foton på båda familjerna. Tänk nostalgiskt och sätt upp svartvita bröllopsfoton från tidigare generationer.

Belysning

Belysningen kan bli väldigt effektfull om den är väl genomtänkt. Bra idéer inkluderar ett ganska svagt takljus för att få känslan av ljus från stjärnor, eller ljus som tonar in och ut, eller färgade lampor för ett diskret skimmer.


Senast uppdaterad lördag 26 maj 2018 kl. 08:30