Bröllopsresa till Hawaii hawaii

Hawaii anses ha några av världens vackraste stränder. Turkosblått hav, silkeslena stränder och aldrig en dag som är för kall för ett dopp i havet. Ett paradis för surfare och dykare. Här hittar du inspiration inför bröllopsresan och smekmånaden.Medeltemperaturen är jämn över året med ca 20-35 ºC. Nederbörden är riklig och ön Kauai är världens nederbördsrikaste plats. Hawaii består av en lång kedja av vulkanöar och är USAs 50:e delstat. Åtta av öarna är relativt stora: Oahu, Kauai, Molokai, Kahoolawe, Lanai, Niihau, Maui och Hawaii (Big Island).

Vandra i Hawaiis regnskogar, slöa på en avskild sandstrand, ta mountainbiken ned för en vulkan, fånga solnedgången, snorkla, dyk, vindsurfa (om du törs!) eller gör ingenting alls utan bara njut.

Enligt legenden har eldsgudinnan Pele skapat öarna. De tre största vulkanerna är Mauna Kea, 4.205 m, Mauna Loa 4.169 och Kilauea 1.248 m. Vulkanen Kilaueas har fortfarande utbrott, vilket innebär att Hawaiis yta ständigt växer.

Det bubblar, pyser och expoloderar och lavaströmmar väller ut från jordens inre med ett orange och rött fyrverkeri och ett fräsande ljud när lavan landar i det svala vattnet. Ön blir några hektar större varje år. Om ni inte är lättskrämda kan ni ta er till Hawaii Volcanoes National Park på Hawaii (Big Island). I nationalparken inträffar upp emot tusen jordbävningar i veckan, de flesta dock så obetydliga att man inte uppfattar dem.

Oahu

Oahu är den tredje största ön och här ligger huvudstaden Honolulu med ca 400.000 invånare. Här finns den amerikanska flottbasen Pearl Harbour som den 7 december 1941 anfölls av japanerna, vilket fick till följd att USA drogs in i andra världskriget. Utanför Honolulu finns badparadiset Waikiki Beach med de flesta av stadens hotell och ett stort utbud av restauranger, shopping och nattliv.

Hawaii Ta en ridtur upp i bergen genom solbelysta skogar och fruktodlingar och njut av en fantastisk utsikt över hav och berg. Upplev vattenfall, regnskogar, fåglar, växter och berömda platser såsom Diamond Head Crater och Hanauma Bay samtidigt som ni lär er om Oahus geologi och historia.

Maui

Enligt oceansk mytologi var det ön Maui som såg till att öarna reste sig upp ur Stilla Havet. Största stad är Wailuku med ca 13000 invånare. Maui är en riktig paradisö med vajande palmer, vidsträckta sandstränder, dramatisk natur och ett hav som får det att vattnas i munnen på varje surfare. På västra sidan längs Kaanapali-stranden finns många fina hotell och gott om shopping och restauranger. Besök Lahaina (gammal valfångarstad och tidigare huvudstad på Hawaii), följ med på en båttur och spana efter valar, se solen gå upp vid randen av vulkankratern Haleakala.

Vita sandstränder och kristallklart vatten gör Maui perfekt för bad, dykning och snorkling. Maui är även perfekt för shopping och shightseeing. I Lahaina finns många affärer och konstgallerier.

Kauai

Kauai är först och främst känd som ”Trädgårdsön” med ett överflöd av blomsterprakt. Den är också känd för de vita sandstränderna, de tropiska regnskogarna, odlingarna av ananas, papaya, mango etc, vattenfallen och den mäktiga naturen som t ex vulkanen Mount Waialeale, 1.500 m ö h, Waimea Canyon och den fantastiska naturen utmed Na Palikusten. Allt detta gör Kauai till en favoritplats för turister och smekmånadspar. Filmer som Jurrasic Park och King Kong har spelats in på Kauai.

Fakta

Befolkning: Ca 1 miljon invånare

Huvudstad: Honolulu med ca 400.000 invånare

Språk: Hawaiianska och engelska

Högsta berg: Mauna Kea – 4.205 m ö h


Senast uppdaterad onsdag 9 januari 2019 kl. 15:54