Bröllopsresa till Maldiverna Bröllopsresa till Maldiverna och Hanimaadhoo

Maldiverna är mycket uppskattat som ett romantiskt resmål som verkligen är att rekommendera när ni funderar på destinationer som passar bröllopsresor. Här finns tusentals vackra öar att besöka, även om turismen främst är koncentrerad till en relativt liten del av dem. Genom att hitta en trevlig resort kommer ni inte ha brist på aktiviteter att sysselsätta er med (eller aktiviteter att undvika, om ni mest vill slappa eller ägna tid åt varandra).


Att flyga dit


Det går givetvis att ta sig till Maldiverna på många olika sätt. Från Sverige är det kanske vanligast att man åker till Qatar från Arlanda, för att sedan flyga mot Maldiverna efter det. Planen från Qatar och många andra städer går till ön som huvudstaden Malé befinner sig på.Det är dock inte Malé som alltid är slutdestinationen för den som ska åka till Maldiverna. Handlar det just om en bröllopsresa är sannolikheten att ni beger er till en lite mindre ö, till en härlig resort. Ett exempel på det här är Hanimaadhoo, som är en populär turistö i de nordligare delarna av landet. I sådana fall väntar troligen ett inrikesflyg från Malé till ön ni ska vara på.
Hanimaadhoo och The Barefoot Hotel - Maldiverna
Bo på The Barefoot Eco Hotel på Hanimaadhoo - Maldiverna >>Badandet


Givetvis beror det på var man befinner sig, men stränderna i Maldiverna uppfyller allt som oftast höga förväntningar. Sanden är finkornig, vit och huserar många fina snäckor. Något som är värt att nämna är vattenlivet. Det räcker med en snorkel och ett par simglasögon för att se exotiska fiskar i olika färger. Önationen är även känd för att husera olika arter av havssköldpaddor, och hotellen brukar erbjuda snorkelutflykter där dessa kan skådas.

Tips för bröllopsresan >>


Snabbfakta om Maldiverna


  • Huvudstad: Malé

  • Officiellt språk: Divehi. Anställda inom servicesektorn kan ofta bra engelska. Många av hotellen ägs av västerlänningar.

  • Befolkning: 370 000

  • Högsta punkt: 2,5 meter över havet, på ön Wilingili.

  • Toppdomän. .mv

  • Sjöar och vattendrag: Saknas i princip på Maldiverna.


Senast uppdaterad av Benny, fredag 31 augusti 2018 kl. 11:16