Bröllopsresa till Mauritius mauritius

Mauritius är perfekt för smekmånadspar. Här finns det gott om hotell som erbjuder vigsel- och smekmånadspaket. Här finns också spas av världsklass - oaser där tiden tycks stå still.
Mauritius är en liten vulkanö i Indiska Oceanen öster om Madagaskar och omgärdas av ett av världens längsta korallrev. Ett behagligt klimat utan några extrema temperatur- och väderförändringar, gör att man kan åka hit året runt. Medeltemperaturen är omkring 25 grader både i luften och havet (varmast i februari och svalast i juli).

Laguner med vit sand gör Mauritius till ett verkligt paradis för de som vill njuta av havet och lapa sol. Några av öns vackraste stränder är Grand Bay, Belle Mare, Blue Bay, Le Morne, Tamarin och Flic en Flac.

Befolkningens sammansättning utgörs av ättlingar från Indien (75%), Afrika, Europa och Kina. Under lång tid har sockerodlingen varit grundstenen för Mauritius ekonomi. Textilindustrin har också varit betydelsefull, men har gått tillbaka avsevärt på grund av konkurrensen främst från Kina. Te- och tobaksodlingar är också dominerande och naturligtvis turismen.

Det mångfacetterade köket är en blandning av det kinesiska, franska, indiska och arabiska köket och det garanterar kulinariska upplevelser på resan! Hitta företag som säljer bröllopsresor.

Aktiviteter

Följ med på vandringar, i en andlöst vacker natur. Eller ta en tur på cykel eller kajak.

Ile aux Cerfs är ett paradis för de som älskar vattensporter och denna lilla ö har dessutom Mauritius vackraste strand, som man absolut inte får missa.

Mauritius är ett paradis för havsfiske. Bara någon kilometer från kusten är havet 70 meter djup och här har många fiskerekord slagits. I haven simmar alla typer av hajar, tonfiskar, barracudor etc.

Spela golf på denna drömö. Många av hotellen har utmärkta golfbanor. Den kanske mest spektakulära banan är Le Touessrok som är placerad på en egen tropisk ö omgiven av vit sand och alla 18 hålen med utsikt över Indiska Oceanen.

Varför inte passa på att lära dig dansa sega.

För de som älskar shopping är Mauritius också ett paradis. Här hittar du kostymer, kavajer, byxor, dräkter, klänningar, shorts, simkläder m.m. till ett lågt pris. Andra uppskattade artiklar är korgarbeten, broderier, keramik, fruktinläggningar, pickles, kryddor, vaniljte, rom etc.

Sevärdheter

  • Pamplemousses botaniska trädgård med exotiska växter

  • Historic Marines modellskeppsfabrik - Chamarel-vattenfallen- Vanilla-parken med krokodiler, jättesköldpaddor, apor etc.

  • Svarta delfiner vid Tamarinbukten

  • Teprovning på Les Aubineaux - Katamarinkryssning - Ananas- och y´lang-y´lang-odlingar

  • Hindutemplet Maheswarnath i byn Triolet som byggdes 1819

  • Labourdonnais fruktträdgård med ett stort utbud av tropiska fruktträd och exotiska blommor.


Fakta

Huvudstad: Port Louis ca 150.000 invånare

Befolkning: Ca 1,2 miljoner

Valuta: Mauritisk rupie

Språk: engelskan är officiellt språk, men kreol och franska talas mest

Statsskick: Republik

Religion. Religionsfrihet råder. Hinduismen är störst men här finns också katoliker, muslimer, buddister och kristna.


Senast uppdaterad fredag 31 augusti 2018 kl. 11:23