Välja bröllopssmycken smycken

Vill du ha ett stort iögonfallande smycke eller ett diskret? Vi kan ge förslag på vad och hur man bär smycket. Upptäck rätt bröllopssmycke för din stora dag och gå uppför altargången med stil.
Det kan tyckas att det enda smycke som betyder något på denna dag är vigselringar, men det finns mycket mer att tänka på när det gäller att välja brudens smycken. Välj smycken som passar dig och din klänning. Det är viktigt att spendera lite tid med att fundera ut vad du vill och om det överensstämmer med din bild av hur du ska se ut.

Stilar
Tänk på din klänning och att den återspeglar sig i smycket. Om du väljer en vintageklänning, leta efter smycken från den tiden för en autentisk känsla eller du kan kombinera vintagemodet med ett smycke från idag för att få en unik twist. Om ditt bröllop är traditionellt är det en bra idé att välja smycken som är samtida men inte för överdrivna eller tunga. Om du är osäker, välj det klassiska med diamanter och pärlor.

Passar, passar inte
När du bestämmer vilka örhängen som passar dig, fundera då på hur ditt hår kommer att vara på dagen. Om du kommer att ha örhängen i form av droppar, kommer de förmodligen att bli lite vilse om du har utslaget hår.

Om du har ett gotisk inspirerat bröllop eller något annat icke traditionellt bröllop, överväg att välja smycken som förstärker känslan. Varför inte välja djupt rubinröda stenar i ett armband eller rubiner i örhängen.

Släktklenod
Om du inte har något riktigt speciellt smycke, hör med dina närstående om det finns en släktklenod i familjen. För att undvika onödig stress, se till att smycket är försäkrat. Du kan även göra ditt val genom smyckets betydelse, t ex välja din födelsesten. Ett annat förslag är att välja dyrare smycken och spara dem för att ge till era framtida barn.


Senast uppdaterad torsdag 16 augusti 2018 kl. 13:31