Brudskor till bröllop brudskor

Ta lite hjälp från vår guide för att välja den bästa brudskon. Läs om olika slags skor och ta reda på hur man hittar snygga skor till bröllopet som också är bekväma hela dagen.

När du letar efter brudskor, finns det ett par saker att tänka på. Viktigast är att du ser till att du kan ta dig igenom hela dagen utan att vilja byta till gympaskor. Sätt en budget och börja leta.

Undersökning

Titta i brudtidningar och sök online efter brudskor för att få inspiration och besluta om vilken typ av brudsko du vill ha. De flesta brudskor har en yta av siden, crépe eller skinn. Skor i siden och crépe kan färgas in efter bröllopet, men inte skinn.

Fundera på om du vill ha skor med öppen tå, utan bakkappa eller en mycket låg klack. Varför inte smycka dina skor med spets, pärlor, strass etc.

Komplettera

Leta efter skor som matchar din klädsel och bröllopsklänning. Du måste inte ha vita brudskor. Röda sidenskor till en cremefärgad brudklänning är otroligt läckert. Eller du kanske hittar ett par skor som tar upp en färg från din brudbukett.

Om du hittar ett par vanliga skor, kan du alltid anpassa dem så att de matchar ert bröllopstema. Du behöver inte oroa dig för att äga ett par vita skor som du aldrig kommer att bära igen. Efter bröllopet väljer många brudar att färga sina skor för att göra dem mer användbara.

Komfort

Högsta prioritet på dina brudskor bör vara komforten. Tänk på att du ska ta dig genom en hektisk dag med att gå uppför altargången, fotograferas och dansa in på natten. Ha detta i åtanke när du provar olika skor och tänk också efter vilken klackhöjd som är bekväm för dig. Om du är obekväm med höga klackar, försök inget nytt på din stora dag, utan välj i stället ett par brudskor med låg klack som kommer att vara snälla mot dina fötter. Se till att gå in skorna ordentligt före bröllopsdagen, så kanske du undviker skavsår. Skulle olyckan i alla fall vara framme, är det bra om man har garderat sig med skavsårsplåster.

Icke-traditionella

Om du är den icke-traditionella bruden kan du välja skor som normalt inte skulle anses lämpliga för ett bröllop. Om ditt tema är mer subtilt kan du välja skor som matchar era färger. Om du har svårt att hitta några som matchar exakt, varfär inte köpa några fina band och fäst dem på framsidan av en mycket vanlig sko?

Skrock

Enligt gammal tradition ska man lägga ett mynt i ena skon för att bringa lycka till äktenskapet.


Senast uppdaterad fredag 12 augusti 2011 kl. 22:38