Drop in-bröllop på Skansen 14 juni 2014 skansen

För femte året i rad bjuder Skansen in till drop in-bröllop på Tingsvallen. Antalet vigslar har gått från 357 par första året, som gifte sig, 257 par andra året, och förra året vigdes 436 par och nu i år alltså precis lika många, 436 par.
Brudparen behöver bara ta med hindersprövning och vigselintyg. Resten ordnar Skansen. Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare samt vittnen finns på plats. Ceremonin tar cirka 10 minuter och äger rum på Tingsvallen, den stora gräsplanen nära Bollnästorget. Kostnaden för bröllopsparen är 500 kr. Gäster betalar vanlig Skansenentré, förköpsbiljetter kommer att finnas till försäljning.

På plats finns också fotografer, florister, make-up artist, nagelstylist, champagnebar, musiker som spelar ur bröllopsrepertoaren. På Bollnästorgets dansbana spelar Skansens Spelmän upp till dans och dansare ur Skansens folkdanslag hjälper till med stegen för den som så vill. Restaurangerna erbjuder bröllopsmenyer och det finns picknickkorgar att beställa för dem som vill sitta i gröngräset. Kaffe och jordgubbar finns också. För barnen ordnas det bröllopspyssel.

Läs mer på Skansens hemsida: www.skansen.se/sv/aktivitet/drop-brollop-14-juni-2014


Senast uppdaterad onsdag 9 oktober 2013 kl. 08:48