Gifta sig utomlands vigsel utomlands

Om man ska gifta sig utomlands finns det några alternativ, vi går igenom alternativen att gifta sig borgerligt på en ambassad eller en religiös vigsel i Svenska kyrkan.Gifta sig borgerligt utomlands på ambassad


Vill man gifta sig i utlandet borgerligt på en ambassad eller konsulat, kan man söka mer information om vigsel utomlands på UD i god tid. Där kan man hitta information om vilka ambassader och konsulat som har vigselrätt.

Svenska Kyrkan utomlands


Vill man istället gifta sig i Svenska kyrkan kontaktar man Svenska kyrkan i Utlandet (tidigare kallad SKUT i Uppsala). De kan informera om vilka kyrkoherdar som har vigselrätt i respektive land.

Gifta sig utomlands på stranden


Att gifta sig utomlands i paradiset på en solig strand är drömmen för många. Populärt är att åka till Karibien och gifta sig på någon av de otaliga stränder som går att finna där.

Det kan vara skönt att lämna över allt bröllopsplanerande och praktiska detaljer till ett företag som erbjuder den servicen. Har man fullt upp i sin vardag med jobb och familj kan man köpa kompletta bröllopspaket där man kombinerar både både giftermålet utomlands och den efterföljande bröllopsresan och smekmånaden. Allt runt bröllopet ordnas, allt från bröllopstårta och frisyr till vigselbeviset.

Gift er utomlands med ett komplett paket från Deluxe Vacations >>Priser för vigsel utomlands


Hur mycket det kostar med vigsel utomlands beror helt på vilken nivå ni väljer att lägga er på. Utöver kostnaden för själva resan handlar det inte om några stora priser att gifta sig utomlands om man anlitar en vigselförrättare genom svenska ambassaden eller Svenska kyrkan. Sen beror det på hur stor bröllopsfesten blir. Det kan vara väldigt enkelt med endast er själva som gifter sig på en strand, eller stor bröllopsfest med många inbjudna bröllopsgäster.

Det som måste göras i Sverige före avresa är att man skaffar sig ett intyg om hindersprövning. Tänk på att göra detta i god tid då det ska visas upp vid er vigsel utomlands.

Därefter tar ni med vigselhandlingar och visar upp inför Skatteverket som bedömer om vigseln är giltig i Sverige och kan registreras i folkbokföringen.


Senast uppdaterad torsdag 10 januari 2019 kl. 10:45