Gunela och Bert-Åkes Bröllop i Rom, Italien gunela-bertake1

I detta bröllop får vi följa med Gunela & Bert-Åke under deras bröllopsdag. Bröllopet ägde rum i Rom, Italien den 18 Juli, 2012.Bruden berättar..


Vi fick en fantastisk vigsel i Rom!

I början av sommaren 2012 - efter 12 år tillsammans - föreslog Marcus, en av sönerna, att vi skulle gifta oss i Rom. Då kunde vi inte ana att vi bara någon månad senare skulle stå där som man och hustru.

Förberedelser
Ganska snart förstod vi att det inte var helt okomplicerat att vigas i Italien. Men vi hittade - efter en hel del letande - Weddings in Rome, en bröllopsarrangör i Italien. Sarah och Adriana var två fantastiska kvinnor som ordnade allt till det bästa, deras värme och engagemang var helt fantastiskt!

Eftersom svenska präster inte har vigselrätt i Italien valde vi att först ha en enkel borgerlig vigsel i Sverige för att sedan ha en kyrklig vigselceremoni i Rom. Vi fick kontakt med Mats Furemalm, en svensk präst som vigt flera par i Italien och har god kännedom om Rom.

Vigselceremonin
Mats hade ordnat så vi fick vigas uppe på terassen av Monastero di Santa Maria in Aracoeli - ett litet kloster uppe på Capitolium - med fantastisk utsikt över Rom.
Vigselstunden delade vi med pojkarna och det värmde i modershjärtat att Simon ville vara den marskalk som hade hand om ringarna.
Under ceremonin spelade violinisten Andrea Cacopardo underbart vackra och romantiska stycken.

Genom Roms gator
Efter bröllopsfotografering på klosterterassen fortsatte fotografen Fabio att ta bilder nere på torget och den vackra parken intill, innan hästdroskan som Sarah ordnat hämtade oss för en romantisk tur på Roms gator.

Först stannade vi vid Fontana di Trevi där vi slängde i varsin önskeslant och efter en stund klapprade hovarna vidare på gatorna tills vi var framme vid Spanska trappan.
Fotograferingen vid Spanska trappan och den lilla fontänen Fontana della Barccaccia var både rolig och lite genant med alla människor runtomkring som hejade och ropade ”Kiss! Kiss!” tills de fick sin bröllopskyss.

Bröllopsmiddag
När vi promenerat en stund i kvällssolen på Roms gator fortsatte vi med häst och vagn till restaurang Roof Garden, Hotel Forum Romanum vid Colosseum. Där uppe på terrassen – med utsikt över Rom och vår klosterterrass – avslutade vi vår sagolika dag med en ljuvlig bröllopsmiddag i solnedgången.

Läs mer om bröllopsresa till Rom

Företag och personer som hjälpte till:

  • Bröllopsarrangör: Weddingsinrome.com

  • Fotograf: Silva Sant'Ambrogio Fabio

  • Ringar: Juvelia, Hamngatan Stockholm

  • Brudfrisyr: Maria Hänninen Tsapos

  • Makeup: Hair & Makeup in Rome Janita Helova

  • Restaurang: Roof Garden, Hotel Forum Romanum

  • Violinist: Andrea Cacopardo

  • Vigselförrättare/Präst: Mats Furemalm


Senast uppdaterad fredag 8 september 2017 kl. 00:11