Handskar till brud & bröllop handskar

Det kanske inte har slagit dig att bära brudhandskar, men för den extra elegans som de tillhandahåller, är det värt det. Läs vår artikel om handskar och bestäm dig för om du ska använda handskar och vad för olika typer av brudhandskar att köpa.Historia
Handskar har alltid varit ett populärt tillbehör genom historien. Under renässansen var det vanligt för kvinnor att använda handskar som var omåttligt broderade och parfymerade, gjorda av silke, getskinn eller linne. Drottning Elizabeth I av England ägde svindlande 2.000 par handskar! Under 1800-talet var ett par handskar av operalängd med 16 knappar ett måste för de rika. Handskarna krävde sträckare, knapphakar, puder och assistans av en annan person för att få dem på plats.

Stilar
Om du har en klänning med eller utan axelband kan du överväga operahandskar i full längd. För en klänning med axlar, varför inte välja korta handskar. Dock kan det vara värt att överväga att om du bär en klänning med intrikata detaljer och broderier, det kan vara klokt att välja en enkel skinnhandske. Om din klänning är gjord av ett klassiskt material som siden eller silke, då kan du välja handskar utsmyckade med spets.

Tyger
Du kan matcha tyget i dina handskar med tyget i din klänning. Ta också hänsyn till vilken tid på året som ni kommer att ha ert bröllop. På sommaren är det idealiskt med handskar i bomull och på vintern sammet.

Ringen
Ringen bärs inte utanpå handskarna. Förr i tiden var det vanligt att sprätta upp sömmen på vänstra handskens ringfinger, så det gick lätt att trä på ringen under vigseln. Idag är handskarna mer töjbara, vilket gör att det går lätt att ta av dem när ringen ska träs på. Nu finns det även handskar som bara sitter som en ögla runt långfingret, vilket underlättar när ringen ska träs på, eftersom dessa inte behöver tas av. Dessa handskar är ofta broderade på ovansidan av handen.

Reservationer om handskar
Om du är nervös för att bära handskar och vad man ska göra med handsken när ni växlar ringar, är det enklaste alternativet att ta upp sömmen på ringfingret, så att du kan glida ut med fingret under akten. Du kan också ta bort handsken helt och lämna över den till din brudtärna.

Handskarna tillhör brudklädseln och det är endast under bröllopsmiddagen som man tar av sig dem. Efter middagen trär du på dig handskarna igen. Se upp med brudbuketten så att den inte färgar av sig på handskarna.


Senast uppdaterad onsdag 17 augusti 2011 kl. 18:47