Hitta en vigselförrättare till bröllopet vigselforrattare

Att avgöra vem ni vill som ska utföra vigseln är en svår uppgift. Det är viktigt att ni känner er säkra på att ni får den vigsel som ni förväntar er. Lämna inget åt slumpen, oavsett er tro, se till att göra efterforskning innan er stora dag och se till att ni känner er så lyckliga som ni kan vara.
Vigselförrättarens främsta uppgift är att utföra vigselcermonin, men eventuellt kan förrättaren även hjälpa till med tal, psalmer och musik.

Kyrklig vigsel

Om man gifter sig i Svenska kyrkan är det prästen som är vigselförrättare. I andra religioner får befattningshavare godkända av kammarkollegiet utföravigseln.

Ta kontakt med er präst och ställ alla era frågor för att sedan bestämma om ni är bekväm med denne. Kom ihåg att varje präst har sin stil. Deltag i en gudstjänst för att se om det passar er. När ni beslutat er för vem ni vill ska viga er, ta kontakt för ett möte för att bestämma datum för bröllopet.

Borgerlig vigsel

Vid borgerlig vigsel är vigselförrättaren förordnad av länsstyrelsen. Exempel på borgerliga vigselförättare är domare, kommunalråd, kaptener och rektorer. Ta kontakt med några för att känna efter om deras personlighet passar er.


Senast uppdaterad onsdag 10 augusti 2011 kl. 22:41