Höstbröllop Tips och idéer hostbrollop

Låt er inspireras av en säsong full av färger för ert höstbröllop. Ta reda på allt om säsongsbetonad mat och blommor och få idéer som hjälper er att bestämma hur er bröllopsdag kan se ut.
Hösten har så mycket att erbjuda alla typer av bröllop, stora som små, storslagna som enkla. Bli inspirerad av naturens alla rika färger och arbeta med dem i ert färgschema. Tänk eldiga röda, glödande apelsiner och olika nyanser av guld och gult. Eftersom det är skördetid kommer er meny att blir ännu mer minnesvärd. När ni har bestämt var ni ska ha ert bröllop och mottagning, kom ihåg att hålla kylan ute med en välkomnande varm start på en fantastisk fest. En annan fördel med att ha ett höstbröllop är att vädret varken är för varmt eller kallt.

Temat
Om ni inte är alltför angelägna att göra ert bröllop väldigt höstligt, kan ni ha ett klassiskt bröllop med inslag av det höstliga. Ett subtilt sätt att säga att hösten är ert tema är att välja brudtärnans klänning i söt rosa med plommonfärgade detaljer och band. Guld är också en färg som passar de flesta. Ett annat sätt att få med hösten är i bröllopsbuketten. Välj kamelior eller riddarsporrar och blanda dem med mer traditionella bommor som röda rosor eller rosa liljor.

Foton
Tänk på vilka underbara foton det blir på er mot höstens alla färger och vackra löv på marken. Höstens väderlek med regn och dimma kan även ge fotot en trolsk stämning.

Maten
Erbjud era familjer och vänner en säsongsbetonad höstmeny. Välj kött som passar din smak och anställ en kock som vet hur man tillagar maten till perfektion, kompletterat med färska nyskördade grönsaker. Desserter kan vara puddingar som är rika på höstens bär.

Mottagningsidéer
En idé kan vara att hyra en trollkarl för spontana ”tricks” före och efter middagen. Hösten är skördetid, så varför inte låta detta vara inspirationen för ert tema. Dekorera med bär och kvistar och erbjud era gäster att kasta torkade blad istället för konfetti. Ett ovanligt, charmigt, billigt och biologiskt nedbrytningsbart sätt.

Blommor och mat
Det finns gott om höstblommor att välja mellan. Gerbera, dahlior, rosor, solrosor och orkidéer är bara ett litet urval av blommor som erbjuds under denna årstid. Varför inte välja en krans med höstens vackra blommor att dekorera receptionen med.

Rostbiff på lamm, rostade grönsaker, biff och pajer är bara några idéer för er bröllopsmiddag. Till efterrätt kan ni t ex servera kolapudding och pumpapaj med vaniljsås.


Senast uppdaterad onsdag 10 augusti 2011 kl. 16:58