Hyra häst och vagn till bröllop hast och vagn

Uppfyll ert sagobröllop genom att hyra häst och vagn. Hur gör man! Läs om vad man ska tänka på om man ska hyra den klassiska bröllopsvagnen.
Ni överväger kanske att hyra häst och vagn till kyrkan, för att få ett riktigt sagobröllop. Häst och vagn var populärast på 1800- 1900-talet och anses idag var en av de mest romantiska sätten att färdas till sitt bröllop. De mest komfortabla vagnar är från tidigt 1800-tal.

Olika typer av transporter

  • Hästdroska - Är en lätt och fjädrande vagn som dras av en häst.

  • Postdilligens - En tung vagn som dras av fyra hästar. Perfekt om bruden vill göra en ståtlig entré, eftersom hon sitter bakom en stängd dörr.

  • Landå - En större vagn som passar brudar med stora klänningar och släp som är större än normalt.


Hur hyr man häst och vagn?

Fråga vänner och familjen om rekommendationer. När ni har minst tre företag, kontakta dem och undersök tillgängligheten av vagnar. Gör detta minst sex månader i förväg. Det är värt att komma ihåg att de flesta företag har en avståndsgräns. Räkna därför ut hur långt det är mellan vigselplats och själva mottagningen.

Gör ett besök hos uthyrningsbolaget och ta reda på vad de erbjuder. Ställ så många frågor som möjligt. En bra fråga är, vad händer om det regnar? Vad är alternativet?


Senast uppdaterad tisdag 16 augusti 2011 kl. 08:00