Skriva inbjudningskort till bröllop inbjudningskort

Att skriva en bröllopsinbjudan kan verka som en enkel uppgift, men det kan faktiskt visa sig vara ganska skrämmande när man måste använda ett okänt formellt språk och regler för etikett, så att du kan vara säker på att ange den rätta tonen på er stora dag.Vigseln, mottagningen, festen och alla andra upplevelser som följer, startar med inbjudningskorten. Det finns ingen anledning att snåla med dessa. Många som blir bjudna till bröllop sparar korten som minnen av den fantastiska händelsen och då är det ju roligt om korten är så fina som möjligt. Du kommer garanterat själv att spara ett av inbjudningskorten. Se därför till att du själv verkligen tycker att kortet är fint.

När du ska sätta igång med inbjudningskort till bröllop har du två alternativ – antingen skriver du korten själv eller så beställer du färdiga kort till bröllopet. För det senare alternativet har du ganska många företag att vända dig till, såväl tryckerier i verkliga världen som aktörer som bara finns på nätet.

Optimalprint erbjuder trycksaker för bröllop >>Inbjudningskortet är kanske viktigare än man tror. Inbjudningskortet anger nämligen tonen på hela ert bröllop. Ett vackert och exklusivt inbjudningskort sänder ut en signal om ett flott bröllop.

Inbjudningskorten bör allra senast skickas ut 6 veckor före bröllopet. Äger bröllopet rum under en speciell period då många kan tänkas vara upptagna, ska man se till att skicka ut korten tidigare. Inbjudningskorten skickas enligt tradition ut av de som betalar för bröllopsfesten. Nnumera är det dock vanligt att brudparet själva ta hand om utskicket, även om det är någon annan som betalar för festen.

Köp inbjudningskort här >>

Gör egna inbjudningskort till bröllop


Inbjudan till bröllopDet är lite extra charmigt (och också lite extra roligt!) att göra egna inbjudningskort. Du behöver inte vara ett proffs på scrapbooking eller en fena på kalligrafi för att lyckas perfekt med korten. Viktigast är att du känner dig redo för utmaningen och tycker att det ska bli roligt. Du ska vara beredd på att det kan ta lite tid att bli färdig, särskilt om du ska bjuda in många gäster.

Papper, kort och kuvert kan du köpa i hobbyaffärer både på stan och på nätet. Det finns en stor marknad för fina pappersdetaljer så du har förmodligen inga som helst problem att hitta rätt. Om du vill dekorera med olika detaljer finns också tillbehör, såsom stämplar, guldtråd, pulver, ark med ord och symboler i guld, silver och andra färger, satinband och mycket annat att köpa. Med alla fina tillbehör är det bara din fantasi som sätter gränserna.

När du är färdig med själva korttillverkningen återstår att skriva in informationen om bröllopet. Här ska du bland annat skriva följande: brudparets namn, tid och plats för vigsel, plats för mottagning/fest, O.S.A, kontaktinformation samt råd kring klädseln.

Text och information på inbjudanNär du skriver inbjudningskorten bör följande information alltid finnas med på ett inbjudningskort:

 • Värd - Skriv först vem som är värd (betalande) för bröllopet. Traditionellt brukar det vara brudens föräldrar. Är det ni, brudparet, så ska det stå det.

 • Paret -Namnge paret, traditionellt nämns bruden först.

 • Datum och tid - Datum och tid för bröllopet.

 • Platsen - Ange adressen till platsen och eventuellt vägbeskrivning

 • Mottagning - Ange adressen om det behövs och tiden för er mottagning.

 • OSA eller svarskortet - Begäran att gästen OSA genom att skriva detta längst ner eller alternativt skicka ett svarskort med inbjudan för att få en snabbare svarstid.


Ytterligare information

Om ni känner att era gäster behöver mer information än vid ett standardbröllop, kan ni lägga till denna extra information i samband inbjudan.

 • Klädkod -Ni kanske vill att de ska veta vilken klädkod som gäller. I detta fall kan ni använda formuleringar som kavaj, smoking, högtidsdräkt eller valfri klädsel.

 • Barn - Om ni inte vill att barn ska närvara vid mottagningen, skriv ”vuxen mottagning”.

 • Presenter - Om man vill informera gästerna var presentlistan är utlagd. Något att tänka på är att det inte är god etikett med information om specifika gåvor som ni önskar er.

 • Hotell - Om det finns något hotell att rekommendera för gäster som vill övernatta.

 • Toastmaster - Namn och kontaktinfo på Toastmastern. För att de som vill hålla tal på bröllopet ska kunna meddela toastmastern detta i god tid.


Ibland kan det vara aktuellt att enbart bjuda vissa personer till vigseln i kyrkan. Då skriver man självklart bara tiden för vigseln på deras inbjudningskort och o.s.a-datum kan utelämnas.


Tryck inbjudningskort till bröllop online >> 
Senast uppdaterad söndag 24 juni 2018 kl. 11:58