Make-up Tips inför bröllop makeup

Trycket att se bra ut på din bröllopsdag är enormt. Tänk på att lägga en make-up som matchar bröllopsklänningen och stundens allvar. Läs om hur du sminkar dig på din stora dag ser fräsch ut och redo för kameran.
Målet med brudens make-up är oftast att den ska vara naturlig och tidlös. Tänk på att matcha sminket mot blommor och brudklänning. Om man sminkar sig på salong kan det vara bra att använda antingen eget smink eller att man köper med sig det smink som man kan behöva bättra på med under dagen. Välj en make-up stil som tar upp din naturliga hudton och förstärker den glöd som du känner på insidan och låt den lysa igenom.

Undersökning

Få idéer till din make-up genom att läsa bröllopstidningar. Kom ihåg att hålla dig till kombinationer av färger som är diskreta och som på ett vackert sätt kompletterar den övergripande stilen på ert bröllop. Försök att undvika starka färger. I huvudsak bör din make-up vara en förstärkning av ditt vanliga utseende.

Professionell

Om du väljer att anlita en make-up artist inför ditt bröllop, är det viktigt att se vad de kan göra innan den stora dagen. Ett genrep är viktigt, eftersom du kan ta bilder och utvärdera om du är nöjd med resultatet.

Gör din egen make-up

Om budgeten är stram och man känner för det, kan man göra sin egen make-up. Välj din vanliga foundation, men var medveten om – ifall det finns ljusfilter i den – att den kan reflektera ljuset och få dig att se blek ut. Undvik dramatiskt rött läppstift. Använd lip primer innan du applicerar läppstiftet, och ditt läppstift sitt kvar mycket längre. Om ni gifter er på sommaren, undvik ljusa produkter, eftersom de kan se ut som svett på era foton. Om ni gifter er på vintern, använd concealer på eventuella fläckar.

Glöm inte

Det finns några saker som du inte får glömma vad gäller din make-up. Kom ihåg att använda vattenfast mascara, ifall dina känslor svämmar över. Kom också ihåg att använda make-up produkter som håller dig vacker hela dagen och natten. I din lilla handväska kan du ha läppstift, transparent puder och parfym när du behöver förbättra din make-up.


Senast uppdaterad tisdag 16 augusti 2011 kl. 09:20