Marskalker på bröllopet marskalk

Marskalkens roll är viktig på ett bröllop. Ditt jobb är att se till att bröllopet går smidigt för brudgummen samt bidra till att lösa eventuella problem som kan uppstå – som kan kräva både praktiskt och emotionellt stöd.
Så du har blivit inbjuden att vara en marskalk, men vad innebär detta? I slutändan är du där för att stödja brudgummen och se till att hans dag förlöper utan problem. Hur stort engagemang du kommer att ha beror på bruden och brudgummen. Börja med att ställa frågor och ta reda på vad som förväntas av dig. Du kan förväntas organisera och samordna för gästerna under dagen, du kan få ett uppdrag som innebär att du ska hitta sex par av samma manschettknappar eller kanske du bara behövs för att konversera med brudens mor! Vad det än är, så behöver du veta det så tidigt som möjligt för att kunna förbereda dig. Se till att kommunikationsvägarna är öppna och sätt av behövlig planeringstid!

Var praktisk

Det bästa sättet att uppfylla din uppgifter är att praktiskt hjälpa brudgummen med att få saker klara inför den stora dagen. Sitt ner med brugummen och gå igenom tidsschemat av saker som behöver göras och ge honom möjlighet att delegera vissa jobb till dig. Se till att rollen passar dig. Om du bara känner dig bekväm med att hantera små detaljer, säg till, annars kan det gå fruktansvärt fel och du hamnar utanför din komfortzon, vilket kan få tråkiga följder.

Planera svensexan

Med hjälp av bestman och andra marskalker kan du planera svensexan för den blivande brudgummen. Se till att brudgummen kan säga adjö till ungkarlslivet på ett lämpligt sätt som inte kommer att kännas obehagligt för honom. En barrunda kan vara ett sätt, eller är det kanske bara alltför klichéartat. Varför inte åka på djuphavsfiske, lerduveskytte, vinprovning eller kanske en weekend resa till någon trevlig stad.

Hålla tal

Om du har blivit ombedd att hålla tal eller utbringa en skål på bröllopet behöver du verkligen sitta ner och planera vad du ska säga. Tänk på situationen, det kan tyckas som en bra idé att satsa på skratt, men det får inte bli plumt. Du vill inte att brudgummen ska återhämta sig från otrevliga skratt och obekväma blickar. Nyckeln till att lyckas med talet är att vara sann mot sin egen personliga stil. Om du inte är bekväm med att tala inför publik, håll talet kort, trevligt och med fokus på den lyckliga tilldragelsen.

Gör något speciellt

Försök att arrangera någonting speciellt för det lyckliga paret och lägg till någonting unikt på deras speciella dag. Fyrverkerier är ett bra sätt eller varför inte ordna med en sjungande serveringspersonal som ett roligt mellanspel.


Senast uppdaterad torsdag 21 juni 2018 kl. 16:17