Ringbäraren på bröllop ringbarare

Ringbäraren är absolut inte nödvändig på en bröllopsfest men det är ett sött tillägg. Att bära ringarna är en viktig uppgift. Traditionellt utförs uppgiften av ett litet barn som bär ringarna på en kudde.
Vad är ringbärarens uppgifter?

Ringbäraren är traditionellt en ung pojke på mellan fyra till åtta års ålder. Han går i gången precis före blomsterflickan (om det finns en sådan), bär en kudde med två ringar fastbunda. Ringarna är oftast falska, för att undvika olyckor och för att se till att ceremonin kan gå smidigt.

Oavsett vad du väljer att ringbäraren ska bära, var säker på att han vet sin uppgift för dagen långt i förväg. Det är nog bäst att inkludera honom i genrepsmiddagen, så att han har tid att vänja sig vid tanken och resten runt bröllopsfesten.

Vem ska ni välja?

Ni kommer förmodligen att välja en ung familjemedlem. Kanske dina första eller andra kusiner redan har barn? Du kan också välja ett fadderbarn eller en vän till familjen. Om ni inte känner några små pojkar, oroa er inte, en ringbärare är inte en absolut nödvändighet på ett bröllop.

Klädsel

Ringbäraren är oftast klädd i en stil som passar det övergripande bröllopstemat. Vid ett formellt bröllop kan det vara en mini-smoking eller mini-frack. Om det är ett sommarbröllop, kan kanske en linnekostym vara lämpligare.


Senast uppdaterad fredag 17 augusti 2018 kl. 10:47