Sommarbröllop Idéer och Tips sommarbrollop

Om era hjärtan är inställda på ett sommarbröllop, kan ni se fram emot årets bästa väder med långa dagar och ljumma nätter. Nära hemmet eller utomlands, låt er inspireras till att hitta rätt stil.Sommarbröllop


För den som vill vara gammal vana trogen, är ett sedvanligt sommarbröllop på hemmaplan kring majstång och knätofsar, inte mycket som slår. Inramningen kan dock se lite olika ut från vigsel till vigsel och självfallet man måste inte tvunget göra precis likadant som man alltid gjort. Exempelvis kan man ta fram sitt alldeles egna tema, av vilket man låter hela bröllopet särpräglas.

Har man grundförutsättningarna klara för sig redan på ett tidigt stadie, kan det dessutom vara enklare att komma överens om detaljerna som gör just detta bröllop unikt. Bröllopet blir då väl planerat och genomtänkt och slipper vara förknippat med risk för att några eventuella oförutsedda händelser skulle uppstå på den stora dagen.

Sommaren är perfekt årstid för fest och med noggrann planering och inspirerande idéer kan ni ha en enkel ceremoni och minnesvärd mottagning. Gör det bästa av vädret och låt era gäster njuta av solen, men kom ihåg att se till att det finns platser med skugga. Det är viktigt att tänka på när ni planerar ert sommarbröllop, att era gäster vet så tidigt som möjligt vilket datum ni planerar att ha ert bröllop. Era gäster bör veta detta så tidigt som möjligt för att undvika kollisioner med andra arrangemang.

Tema
Skönheten i ett sommarbröllop ä, att en hel rad med olika platser, som annars skulle vara olämpliga, blir aktuella platser att sätta upp tält och vara nära naturen. Populära val för sommarbröllop inkluderar trädgårdar och stränder. Dessa ovanliga platser kan inspirera ert tema. Varför inte ta strandtemat och duka bordet med snäckor och drivved samt somrig livemusik och lekar i sanden. Eller om ni är ute efter en mer avslappnad mottagning, kanske en BBQ. Om ni har valt att ha er bröllopsmottagning i en trädgård eller på en öppen gräsbevuxen yta, kan temat vara en picknick. Ett förslag är då att duka bordet med flaggor och dekorationer med vilda blommor och en krångelfri buffé och till efterrätt en glassvagn som serverar läckra frysta godsaker till era gäster.

Bröllopstårtan
Om ni planerar att ta in massor med färg i ert bröllop, varför inte fortsätta färgschemat på er bröllopstårta. Blanda djärv fuchsia och med isfigurer för ett riktigt iögonfallande utseende. Ni kan även försöka experimentera med band eller dekorera med sockerblommor eller fjärilar. Ett annat fantastiskt sätt att föra sommarens lekfullhet till er bröllopstårta, är att ha ett muffinstorn. Det är ett enkelt sätt för gästerna att njuta av kakan och ni kan även blanda smaker som passar alla.

Maten
Överst på menyn måste vara förfriskningar. Om ni planerar ett stort bröllop är det bra att ta hjälp av en matleverantör som inkluderar en bar och personal. Var säker på att vad ni får, kommer att täcka era behov. Det finns inget värre än att ha en för liten och dåligt bemannad bar i högsommaren. Erbjud en fruktdrink vid ankomsten, och senare på kvällen frusna drinkar. När det gäller er matmeny, oavsett vad ni beslutar, kom ihåg att den håller sig fräsch i sommarvärmen. Varför inte satsa på en klassisk sommargrill med grillat kött, skaldjur och grönsaker.

Blommor
Välj tåliga, starka blommor som klarar sig under hela bröllopet och middagen, såsom tigerliljor, rosor, paradisblommor etc. Att köpa lokala blommor är också ett bra sätt, då dessa sannolikt bättre överlever en lång dag i en bukett.


Senast uppdaterad torsdag 11 augusti 2011 kl. 17:39