Välja plats för vigseln vigselplats

Traditionellt eller udda – vi inspirerar er till att hitta den perfekta platsen för er vigsel. Tänk er den klassiska kyrkan och mottagningskombinationen eller hitta något lite roligare och utöver det vanliga.
Läget, läget, läget ... Som alltid är läget av yttersta vikt och när det gäller er bröllopsdag är det inte annorlunda. I slutändan bör ni följa era hjärtan och välja en plats som bäst passar er smak som ett par. Hitta en plats där ni och era vänner och släktingar kan slappna av på och ert bröllop kommer garanterat att bli en underbar upplevelse. På senare år har fler och fler unika platser blivit tillgängliga, så om ni är ett äventyrligt par som vill vigas i djurparken eller om ni vill ha en ståtlig plats, börja en sökning med en tydlig idé och ni kommer inte hamna fel.

Storlek
När ni fattar beslut om plats för vigseln är det viktigt att bestämma hur många personer som kommer att deltaga. Kommer ni att skicka inbjudningar till alla vänner och släkt som resulterar i en enorm gästlista eller föreddrar ni ett intimt bröllop? Är det bekvämt att ta sig till platsen? Kommer ni att bidra till resekostnaderna?

Stil
Hur vill ni att er bröllopsdag ska vara? Stilen är viktig när ni bestämmer plats. Kommer ni att vara inne eller ute? Kommer ni att ha vigsel och mottagning på samma plats?

Oavsett om ni vill ha ett konservativt traditionellt kyrkbröllop med formell mottagning eller en avslappnad ceremoni på en solig plats följt av en stor fest, är det bäst att besöka olika platser och ta reda på hur öppna de är för era idér.

Budget
Tänk på hur mycket av er totala bröllopsbudget ni vill spendera på platsen och tillställningen. Om era hjärtan är inställda på en viss plats kan det finnas sätt komma runt på en stram budget. Om bröllopsdagen är flexibel, kan ni välja säsong då kostnaden för din plats kan vara bara hälften.

Ett alternativt sätt att spara pengar på er bröllopsplats är att använda mer ovanliga eller oanvända utrymmen. Varför inte överväga den lokala parken eller zoo. Ni kanske har en vän eller bekant med ett stort hus och trädgård som ni kan använda och eventuellt sätta upp ett bröllopstält.

Faciliteter
Ni kommer att behöva överväga hur välutrustade eventuella platser är för er och era gäster. Kommer det att finnas tillräckligt med parkeringsplatser? Om ni vill göra en storslagen entré, behöver ni gå långt och vill ni det (i bröllopsklänning och högklackat)?

Det bästa sättet för att kunna fatta ett beslut om den perfekta platsen är att boka ett besök med ägaren och se på anläggningarna och vad som erbjuds.


Senast uppdaterad fredag 12 augusti 2011 kl. 18:52