Vigselprogram för bröllop vigselprogram

Ett vigselprogram är ett bra sätt för er att kommunicera med era vänner och släktingar, så de vet vilken typ av bröllop de kan förvänta sig. Välj era ord och bilder för att noga se till att ni sänder ut rätt budskap. Kom också ihåg att ert bröllopsprogram även fungerar som ett minne för era gäster.Tryck vigselprogrammet här >>

UtseendeFundera på hur ni vill att ert bröllopsprogram ska se ut. Vill ni ha något enkelt som ett dubbelsidigt kort eller kanske en mer omfattande bok. Välj en stil som passar väl med det övergripande temat för ert bröllop. Ett enkelt sätt att göra det är att använda era bröllopsfärger. Om ni har ett roligt lekfullt bröllop kan ni ha stämplar eller klippa ut bilder som design. Fäst band eller spetsar för en mer klassisk känsla.

Vigselprogrammets innehållNär det gäller att skriva bröllopsprogrammet kan ni hålla det enkelt och utgå från grunderna. Bröllopsprogrammet ska alltid uppge namnen på det par som gifter sig, liksom namnet på den som är värd. Det bör också finnas en lista på de som deltar i bröllopsfesten. Andra nödvändiga saker är förstås plats, datum och tid för vigselceremonin. Det bör också inkludera ordningen för ceremonin, kompositörer och titlar på musik samt sångare/musiker. Om ni vill kan ni inkludera en introduktion samt text till låtar och psalmer som ni vill att era gäster ska deltaga i. Ibland väljer paret att välja en text för att uttrycka sin tacksamhet till alla närvarande för att de gör deras bröllopsdag speciell. Vissa kan också lägga till ett budskap till frånvarande eller avlidna familjemedlemmar.

Exempelmall för vigsel- och bröllopsprogramVälkommen till vigsel mellan ... och ... datum

Klockringning

Inledningsmusik

Psalm nr

Inledning

Text och sång

Frågorna

Bröllopslöften

Låt nu denna församling (vittnen) höra era löften. (alla reser sig)

Paret växlar ringar

Tillkännagivandet av prästen

Sång

Vigseltal

Psalm nr

Herrens bön

Välsignelsen

Utgångsmusik

Produktion av vigselprogramOm ni känner er kreativa eller kanske på grund av en begränsad budget, kan ni göra bröllopsprogrammet själva. Använd datorn för att få dem så lika som möjligt. Ni kan montera dit er formulering och lägga till kreativa inslag. Om ni inte har tid eller lust att göra det själva kan ni betala för att någon ska ta hand om ert bröllopsprogram. Se till att vara överens om formuleringen och fastställ datum för leverans. Det är viktigt att de färdiga programmen levereras minst två veckor innan bröllopet, så att ni har tid för ändring om något skulle bli galet.

Tryck vigselprogrammet här >>


Senast uppdaterad torsdag 16 augusti 2018 kl. 14:01