Bröllopsfotografer

Bröllopet är för många ett minne för livet. Förhoppningsvis blir det även det enda i livet och då kan det naturligtvis vara trevligt att föreviga minnet i bilder. En professionell fotograf kan då vara en väl vald investering. Visst kan man förvisso likväl själv knäppa av lite bilder med sin gamla Instamatic man skaffade som barn, men är man ute efter riktigt bra kvalitet finns det inga genvägar till ett riktigt bra fotografi att sätta in en ram hemma på hyllan.

Många yrkesfotografer hjälper även till med att efterbehandla bilderna om så skulle behövas eller önskas. Även om du inte vill få dig och din bättre hälft retuscherade till fröken Sverige-kandidater, så kan tonjustering och andra spännande, om än subtila effekter verkligen förhöja en bild. En yrkesskicklig fotograf vet hur!

Hitta bröllopsfotografer eller videofilmare till bröllopet. Kontakta någon av våra utvalda proffs på bröllopsfotografering. I vår inköpsguide hittar du hundratals företag som är specialiserade på bröllop!

Anlita en bra bröllopsfotograf


Vissa händelser i livet måste bara förevigas, och det på bästa möjliga sätt. Bröllopet är givetvis en sådan händelse. Att föreviga bröllopet själv är självklart inget alternativ – du har ju annat att tänka på – och att be någon av gästerna springa omkring med kameran i högsta hugg är sällan en bra idé. Risken med det senare alternativet är ju att resultatet inte blir så bra. Om du däremot anlitar en bra bröllopsfotograf att vara med under bröllopet och föreviga dagen kan du vara lugn med att resultatet blir perfekt.

Föreviga vigselakten och mottagningen ler hela dagen


De flesta bröllopsfotografer har olika paket som du kan välja fritt emellan. Givetvis kan du också avtala om skräddarsydda lösningar som är optimala för just dig och din bröllopsdag. Lite generellt kan man säga att det finns fyra färdiga paket att välja mellan.

"Litet paket" - Ett litet paket omfattar i regel 2-3 timmars fotografering med förberedelser, vigselakten och porträttfotografering.

"Mellanpaket" - Fotografen är med under förberedelserna (för båda blivande makar), vid vigselakten och vid den första mottagningen.

"Hel dag" - Fotografen är med från det första mötet på morgonen tills det att du och din partner skär upp tårtan och skålar tillsammans med era gäster.

Vilka extratjänster som ingår i en bröllopsfotografering skiljer sig naturligtvis mellan olika fotografer. Givetvis får du dock alla bilder levererade, normalt i digital form på ett USB-minne eller på en DVD-skiva. En del bröllopsfotografer bjuder också in dig till en personlig bildvisning där du själv får välja ut bilder och även kan välja ut några eller ett antal bilder att förstora och/eller rama in eller skapa ett bröllopsalbum.

Vad kostar en bröllopsfotograf?


Det kostar givetvis en slant att anlita en bra bröllopsfotograf. Samtidigt är kostnaden förmodligen relativt försumbar om du tänker på vilken glädje du kommer ha av fotografens arbete, varje dag för resten av livet.

Bröllopsfilmare


Ett foto i all ära, men vill man på ålderns höst än bättre memorera vad som hände den där dagen man gifte sig för en herrans massa år sedan, är naturligtvis rörliga bilder svårslaget. Många fotografbyråer utför även filmning. Ofta har man en gubbe som är specialiserad på området, då arbetet skiljer sig en del gentemot traditionellt stillbildsfoto. Idag finns emellertid även mycket bra stillbildskameror kapabla att filma högupplöst, så om filmen man vill ha inte behöver vara av studiokvalitet, kan det räcka med att en bekant håller kameran stadigt och dokumenterar hela förloppet. Tänk dock på att ljudupptagningen blir märkbart sämre om kamerans inbyggda mikrofon används, i jämförelse med en mer adekvat extern mikrofon vindskyddad med muff och hela kittet. I en professionell produktion används i regel även flera kameror som filmar händelserna ur olika synvinklar som sedan klipps, vilket även det förhöjer upplevelsen. Bröllopsfilmare är även erfarna nog att veta vilken ljussättning, vilka kameror och vilka mickar som ger bäst resultat, så att du slipper några otrevliga överraskningar när du väl skall spela upp filmen hemma i tv-soffan.

Oavsett hur filmningen sker och av vem, bör du vara noga med att filmen lagras och arkiveras på ett (eller än bättre: flera), beständigt medium. Dagens digitala lagringsmedier såsom hårddiskar och minneskort är bra så länge de fungerar, men förr eller senare lär de krascha och materielet du anförtrott lagringsmediet med, kan för alltid vara förstört. Det fina är dock att ditt digitala materiel enkelt kan kopieras hur många gånger som helst, utan någon kvalitetsförlust. Så ta tillfället i akt och bränn ut på DVD eller Blu-Ray till alla du känner, så vet du att någon kopia säkert kommer leva vidare ifall din egen kopia skulle ge med sig efter många filmkvällar i bröllopets tecken.

Företag inom BröllopsfotograferSimon Issa

När ni anlitar mig för bröllopsfotografering garanterar jag er kvalité och känsla för att föreviga er stora dag. Med fokus på kundnöjdhet lägger jag ner tid och engagemang för det bästa resultatet.

Smartphoto

Smartphoto den ledande fotoproducenten i Europa med över 5 miljoner kunder i 20 länder. Smartphoto har allt från fotopr..
Företag inom bröllopsfotografer i din kommun


Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Norrköping Jönköping Helsingborg Linköping Örebro