Bröllopsmottagning i hemmet mottagning hemma

Ni vill kanske inte spendera allt för mycket pengar på bröllopsmiddagen. Nedan följer en del förslag på middagar som inte kostar skjortan men som ändå blir ett oförglömligt minne av ert bröllop.Enkel mottagning i hemmet

Ni gifter er på förmiddagen. Då passar det väldigt bra med en enklare mottagning i hemmet med fina smörgåsar och därtill mousserande vin eller champagne. Smörgåsarna kan t.ex. vara dekorerade med lax, löjrom, räkor, brie eller rostbiff. Smörgåsar med renkött och pepparrotsgrädde eller t.ex. ägg och räkor med lite dill är ett annat förslag. Till detta kan serveras mängder med olika frukter såsom vindruvor, ananas, melon, kiwi, papaya, mango, passionsfrukt (naturligtvis), jordgubbar m.m.

Efter detta kommer naturligtvis bröllopstårtan.

Antingen beställer man allt från en cateringfirma, eller så ordnar man det själv, vilket förmodligen kommer att halvera kostnaderna. Om ni tänker göra det själv, se då till att delegera uppgifterna. De flesta tycker det är kul att hjälpa till inför ett bröllop.

Bröllopsfesten i hemmet

Att arrangera festen hemma eller hos någon bekant går naturligtvis utmärkt. Allt man kan göra i en festlokal går naturligtvis lika bra hemma. Musik, tal, spex, uppläsning av telegram och dans fungerar lika bra där som någon annanstans.

Kom dock ihåg att planera "personalfrågan" ordentligt. Hyr man en lokal ingår personal, men ska festen hållas i hemmet måste ni utse serverings- och kökspersonal. Kanske finns det snälla grannar som gärna hjälper till. Många tycker det är kul att få vara med på bröllop, trots att man får arbeta. Före middagen ska lokalen dekoreras och borden ska dukas. Under middagen ska mat och dryck serveras. Dessutom ska maten hållas varm (om det inte är buffé som serveras). När bröllopsgästerna har ätit klart ska borden dukas av och disken tas om hand.

Vad är lämplig bröllopsmat? Här finns det hur mycket som helst att välja på. Ett tips kan vara att läsa bröllopsmenyer som olika festarrangörer presenterar. Har ni ett speciellt tema på ert bröllop kan ni kanske hämta inspirationen från det. Ni har kanske förlagt bröllopsfesten i fjällvärlden, då passar väl tunnbröd med löjrom som förrätt, renkött till huvudrätt och glass med hjortron till efterrätt. Eller ni har kanske Italien som tema, eftersom ni ska åka till Toscana på bröllopsresa. En buffé med italienska smårätter passar väl bra då.

Kanske moster Märta gör en sillinläggning som är helt underbar. Be henne göra den till bröllopsfesten och hon kommer garanterat att bli jätteglad och hedrad!


Senast uppdaterad torsdag 18 augusti 2011 kl. 18:55