Bröllopsresa till Rom rom

Italiens vackra huvudstad som kommit att bli en av världens mest älskade platser. Den eviga staden har lockat besökare i över 2000 år och är fortfarande en av de mest storslagna och romantiska städerna i världen.
Är ni ute efter en magisk bröllopsresa ska ni definitivt överväga Rom. Här är det lätt att njuta av livet bland alla mysiga gator, livliga marknader, roliga modebutiker och väldoftande restauranger. För att inte tala om alla världsberömda sevärdheter som Colosseum, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi.

Sevärdheter i Rom

Alla vägar bär som bekant till Rom, och det är inte svårt att förstå varför. En gång var detta världens huvudstad och vart man än går andas staden historia. Roms centrum är förhållandevis litet och du kan med lätthet promenera mellan de olika sevärdheterna. Tänk på att dölja knän och axlar vid besök på muséer och kyrkor.

  • Colosseum - En enorm amfiteater som byggdes 80 e Kr. Upp emot 50.000 besökare kunde här se teater och blodiga gladiatorspel.

  • Forum Romanum - För 2000 år sedan var detta mittpunkten för hela kulturen kring Medelhavet.

  • Pantheon - Från början ett romerskt tempel som på 600-talet gjordes om till kyrka. Här ligger Italiens kungar och konstnären Rafael begravda.

  • Fontana de Trevi – Här badade Anita Ekberg och Marcello Mastroianni i filmen ”Det Ljuva Livet”. Släng ett mynt i fontänen och du kan vara säker på att få återvända till Rom.

  • Piazza di Spagna – Spanska Trappan – centrum för Roms shoppingstråk.

  • Peterskyrkan - Denna världsberömda kyrka är även ett fantastiskt konstgalleri.

  • Vatikanen – Katolska kyrkans centrum och påvens hem. Här ligger Peterskyrkan, världens största kyrka och Sixtinska kapellet med sina vackra takmålningar av Michelangelo.


Shopping i Rom

Om shopping är din passion ska du bege dig till området som leder från Piazza di Spagna. Här finns butiker för mode, designerväskor, trendiga skor, smycken, kulinariska upplevelser etc.

Mat och dryck

Det tål att sägas många gånger: den italienska maten är fantastisk. Här ska maten både lagas och ätas med kärlek, så ta god tid på dig och njut av både middag och sällskap.

Det är vanligt att äta middagar som varar i flera timmar. Den sociala samvaron är en av de viktigaste ingredienserna i den italienska matkulturen.

Fakta

Huvudstad: Rom ca 3 miljoner

Invånarantal: Ca 58 miljoner

Religion: Majoriteten av italienarna är romerska katoliker

Valuta: Euro (se eurokurs)

Statsskick: republik

Yta: 301 309 km2

Högsta berg: Monte Rosa (4 633 m ö h)

Längsta flod: Po (652 km)

Största sjö: Lago di Garda


Senast uppdaterad fredag 22 februari 2019 kl. 21:35