Bröllopstema Idéer och inspiration brollopstema

Ni har bestämt er för att gifta er, men innan ni börjar planeringen är det en bra idé att besluta om ett tema för bröllopet. Det är absolut inte nödvändigt att ha ett tema, men det göra att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster.
Sagotema
Om ni vill ha en verkligt magisk dag, kan sagotemat var något för er. Skapa en egen fantastisk saga. Klä er som prinsessa och prins. Hämta inspiration från sagor som ni har läst. Sätt namn på borden efter olika karaktärer och ta med roliga händelser. Varför inte ha en tårta som ett slott!

Retrotema

Gå tillbaka i tiden och ta med olika egenheter från det förflutna. Välj er favoritepok och ta ut svängarna. Ta er stora dag tillbaka till dånande tjugoårsåldern. Sätt en klädkod för charlestonklänningar för flickorna och skräddarsytt för pojkarna. Tänk dekadent för mat och dryck och hitta en art deco-plats för tillställningen. Om det är 80-tals tema, dekorera med glitterbollar och njut av discomusik. För 60-talet tänk hippies och flower power. Som bordsdekorationer kan ni lägga ut små freds-tecken och för musiken står Beatles, Mamas and the Papas etc.

Årstidstema
Ni kan hämta inspirationen till ert bröllop från årstiden som er stora dag äger rum. Den populäraste årstiden för bröllop är sommaren, läs mer om ett sommarbröllop och samla inspiration. För de kallare månaderna och vinterbröllop kan ni välja en palett av silver och lila eller guld och röda nyanser. Accessoarer med glitter, på brudklänningen, i tiaran och även i brudbuketten. Ni kan anlända i vagn och lägga till dramatik genom att bära en sammetkappa eller pälssjal. Är det ett vårbröllop kan ni välja ljusa färger och göra det bästa av alla blommor som då blommor. Eller varför inte ett höstbröllop i passande stil för årstiden?

Personligt tema
Välj ett tema inspirerat av er. Älskar ni golf, kan ni anlända till bröllopet i en golfbil. Namnge borden efter kända golfbanor och kanske kan ni hålla bröllopsfesten på en golfklubb. Ni kanske är ett par som älskar filmer. Varför inte lägga till lite filmisk inspiration på er stora dag. Se till att det finns skålar med popcorn, rulla ut den röda mattan på din mottagning och hyr en projektor som visar era favoritfilmer i bakgrunden.

Resmålstema
Går bröllopsresan till Hawaii? Varför inte ha ett strandbröllop? En försmak på det som komma skall kan vara att ha blomsterkransar som motiv på era trycksaker och blomsterkransar i håret på brud och brudnäbbar. Bord och stolar kan dekoreras med blomstergirlanger och istället för champagne kan man bjuda på en fruktdrink med ett paraply istoppat?

Färgtema
Det är populärt att välja färg som tema. En eller flera färger som återkommer på era trycksaker, brudtärnans och brudnäbbarnas klänningar, brudbuketten och övriga blommor.

Platstema
En idé för att kunna bestämma temat, kan vara att utgå från platsen där bröllopsfesten kommer att äga rum; hotell, herrgård, lada, vid havet, i fjällen etc.

Lycka till med att välja tema, så att ert bröllop blir precis som Ni vill ha det!


Senast uppdaterad lördag 13 augusti 2011 kl. 18:02