Brud- & Bröllopsklänningar

Här hittar du butiker där du kan köpa och hyra brudklänningar till bröllopet. Ibland kan även din bröllopsklänning behöva måttsys och du hittar företag som hjälper dig med det här.


Att välja bröllopsklänning


Ett bröllop är inte ett riktigt bröllop om inte bruden bär en vacker bröllopsklänning. Hur den ska se ut, är givetvis helt upp till dig att bestämma. Det finns heller inga absoluta krav på att klänningen ska vara vit, även om vit självklart är den mest traditionella färgen. Oavsett vilken bröllopsklänning du väljer, finns det ett par tips du kan ha nytta av. Här har vi samlat de fem bästa tipsen när du ska ordna bröllopsklänning.


Välj din klänning tidigt i planeringen


Det är många kvinnor som går vilse i djungeln av bröllopsklänningar. Det finns helt enkelt så många vackra klänningar att det är svårt att välja! Ju längre du skjuter på att ordna med din klänning, desto större risk att klänningen inte finns kvar när du vill köpa den, eller att det inte finns tid att göra eventuella justeringar.


Välj en smidig brudklänning


En tumregel när det gäller brudklänningar är att du ska kunna hantera den helt själv. Visst, det är fint med små tärnor som lyfter släpet, men en sådan klänning är inte särskilt praktisk. Kom ihåg att en vid klänning, med stor underkjol, är ganska bökig om du till exempel ska in och ut ur en bil under dagen.


Välj en bekväm brudklänning


Se till att klänningen sitter bra och skönt mot kroppen. En bröllopsklänning är inte avsedd för maratonlopp, men det är ju en fördel om du trivs med den när den sitter på!


Kika på priset, men inte för mycket


Om du ska köpa en fin klänning, får du vara beredd på att betala en del. Du ska naturligtvis hålla ett öga på prislappen, men samtidigt finns det ingen anledning att snåla in på just klänningen. En tusenlapp hit eller dit stjälper förmodligen inte budgeten för bröllopet.


Förvara klänningen tryggt


När du har klänningen hemma, ska du vara särskilt noga med tre saker, nämligen att inte låta klänningen komma i kontakt med vatten (vissa typiska tyger för bröllopsklänningar blir lätt missfärgade), att låta klänningen hänga fritt samt att klänningen inte under några omständigheter får utsättas för långvarig exponering mot solen.

Företag inom Brud- & Bröllopsklänningar


Företag inom brud- & bröllopsklänningar i din kommun


Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Norrköping Jönköping Helsingborg Linköping Örebro