Brudens frisyr på bröllop brudfrisyr

Du har bestämt bröllopsklänningen, men ditt slutliga utseende är ännu inte bestämt. Oavsett om du har en bild av hur du vill eller inte vill se ut, behöver du bestämma dig för hur det ska ordnas inför bröllopsdagen.
Matcha

Vilken typ av frisyr du än väljer bör den komplettera stilen på ert bröllop. Om ni har ett avslappnat och roligt sommarbröllop, prova att ha en del av håret uppsatt. Om ert bröllop är mer magisk, fundera på att komplettera frisyrer med en tiara eller glittrande håraccessoarer som t ex tiara eller diadem.

Stilar

Om du har långt hår, finns det stort antal olika frisyrer att välja emellan. Prova klassiska uppsättningar på ett formellt bröllop men låt några lockar hänga ner och mjuka upp ansiktet. Det ser verkligen vackert ut med en slöja till en delvis håruppsättning. Välj en mer avslappnad frisyr genom att fläta in blommor i håret.

Om du är en brud med kort hår kan du locka håret så det ser ut som du har satt upp det. Lägg till lite glamour genom en pärlbeströdd slöja.

Passar ditt ansikte

Se till att din frisyr passar din ansiktsform. Om du har ett rundare ansikte, kan en frisyr med lite volym och höjd rekommenderas. Om du har ett mer fyrkantigt ansikte, kan en uppklippt frisyr passa bra. Frisyrer som är ”stripiga” på ett romantiskt sätt, eller frisyrer med håret uppdraget från ansiktet, kan fungera lika bra. Om du har ett hjärtformat ansikte passar frisyrer med lugg eller hårslingor över pannan.

Prova

Kom ihåg att oavsett vilken frisyr du har i åtanke, se till att prova den hos din frisör innan bröllopet. Då får du en uppskattning av hur lång tid det tar att ordna tilll frisyren och ännu viktigare, om stilen passar dig. Dessutom kan din frisör ge dig råd och idéer som gör det enklare för dig att fatta ett beslut.

Hårdekorationer

Det finns också en hel del olika hårdekorationer att välja på, för att ytterligare förstärka en vacker frisyr. Dessa kan t.ex. vara blommor, krona, diadem eller tiara. Din frisör har säkert skönhetsmagasin med olika förslag på hårdekorationer. Väljer du att ha blommor i håret, tänk då på att dessa skall matcha brudbuketten. Olika sätt att dekorera med blommor kan vara ett diadem, spännen eller lösa blommor i håret. Rådgör med din frisör vad som kan passa bäst och hur man fäster de olika dekorationerna.

Tidigare hade nästan alla brudar krona på sitt bröllop, ofta även tillsammans med en slöja. Detta symboliserade brudens oskuld. Bruden kan också välja en tiara med eller utan slöja, kanske ett diadem, vackra hårkammar, hårsmycken typ kamésmycke eller pärlor. Olika hårdekorationer kan köpas i de flesta bröllopsbutiker.


Senast uppdaterad onsdag 8 maj 2019 kl. 14:29