Romantisk smekmånad romantisk smekmanad

Smekmånad


För många brudpar är smekmånaden kanske det man ser som mest fram emot. När alla bröllopsbestyren slutligen är ur världen, får paret äntligen tid att koppla av och ägna sig åt det de gillar allra mest. Smekmånaden tillbringas därför av många svenskar utomlands, långt ifrån vardagens krav och stress.

Förutom att tillbringa sin smekmånad på varmare breddgrader, väljer vissa dessutom att förlägga bröllopet i sig på en semesterort och således slå två flugor i en smäll. Värt att ha i åtanke är dock att detta lätt tenderar att bli en kostsam historia, om man tänkt bjuda med sig alla bröllopsgäster på resan. Kanske har ni även anhöriga som är flygrädda, saknar pass eller har andra förhinder att åka med. Tänk därför noga igenom om ni verkligen vill snuva dem på denna upplevelse, eller om andra alternativ skulle vara tänkbara.

En bröllopsresa till en kritvit strand vid ett böljande hav med palmer och en mängd vackra färggranna blommor på land. Detta är kanske ett alternativ för er som bara vill njuta av varandra på er bröllopsresa.Tänk att få ligga på en varm kritvit sandstrand under en klarblå himmel och lyssna till ljudet av vågornas sövande brus. Bara ni två på en öde strand!Här kan ni koppla av i en hängmatta utformad för två och känna vindens smekning mot kinden eller gå hand i hand utmed sammetslen strand. Dricka kokosmjölk och rom, äta skaldjur och nygrillad fisk, lyssna på calypso och reagge.

Livet är rofyllt och lugnt, men på de flesta platser kan man, om man vill, sysselsätta sig med diverse aktiviteter på land och i havet. Som t.ex. att snorkla eller dyka i korallreven utanför. Här finns ingen stress, ett behagligt väder året om och ett överflöd av blommor och tropiska frukter.

Resebyråer för er bröllopsresa >>

Förslag på romantiska resmål:

  • Västindien - Aruba, Bahamas, Barbados, Grenada, Jamaica Togabo

  • Söderhavet - Cooköarna, Fiji, Tahiti, Samoa, Tonga

  • Hawaii - Maui, Kauai

  • Maldiverna

  • Seychellerna - Mahe, La Digue, Praslin

  • Mauritius

  • Thailand

  • Malaysia - BorneoSmekmånad för de äventyrliga


Smekmånad och äventyr

Är ni ett brudpar som har äventyret i blodet? Älskar ni utmaningar och fysiska strapatser. Vill ni att er bröllopsresa ska bli ett häftigt och våghalsigt äventyr? Läs då om våra förslag på äventyrliga resmål som passar perfekt för spännande bröllopsresor.Nya Zeeland - Queenstown på sydön

Queenstown är ett eldorado för äventyrare. Här kan ni testa parachuting från hisnande höjder, åka kanot i skummande forsar, bungyjump-hopp 70 meter ner från en bro, fallskärmshoppning, bergsklättring, helikopterflygning m.m. Queenstown ligger i vindistriktet Central Otago, som bl.a producerar fantastiska Pinot Noir viner. Felton Road, Clay Cliffs, Black Ridge Vineyard är några av de vingårdar som finns i området. Inspelningsplatser för filmen Sagen om Ringen finns i närheten av Queenstown. Det finns gott om trevliga hotell och lägenheter i området och ett rikt nöjesliv.

Kenya

Åk på safari i Kenya. Upplev Afrikas fantastiska djurvärld genom jeepsafari och bo på naturskönt belägna lodger. Sväva över nationalparken Masai Maras ändlösa vidder i en varmluftsballong.

Kombinera en veckas safari med en lat vecka på ett lyxhotel i Mombasa eller på Zanzibar, kryddornas ö. Här gryr och slocknar dagen med en sanslöst vacker färgprakt. I Indiska Ocean finns mängder av tropisk fisk i regnbågens alla färger och skogar av koraller i alla upptänkliga färger och former. Missa inte tillfället att snorkla eller dyka.

Jukkasjärvi Ishotel

Ni kanske gifter er på vintern. Då kan en bröllopsresa gå till ishotellet i Jukkasjärvi. Ishotellet är uppbyggt av 30.000 ton snö och 4.000 is från Torne älv och byggs upp varje vinter. Hotellet öppnar i december och har ca 140 sängar. I mitten av april smälter allt ned i Torneälven igen och hotellet stänger för säsongen.

Ishotellet har fantastiska sviter, som är skapade av olika konstnärer. Det finns även ett iskapell, så det går alldeles utmärkt att vigas i ishotellet. Olika aktiviteter som erbjuds är t.ex. hundspann, snöskoterturer bl.a. i norrsken och älgsafari.

Bröllopsresa på hästryggen

Hästridning i Connemara på Irland. Ett oändligt vackert landskap med dramatiska berg, stilla sjöar och rostfärgade hedar. Den orörda naturen, kantad av Atlantens vågor, bjuder på en sällan skådad skönhet. Ni rider på ponnyer från Connemara. Detta är något som passar såväl nybörjare som erfarna ryttare. Ritterna brukar pågå fyra till sex timmar per dag.

Det är förstås inte bara på Irland som ni kan fira er bröllopsresa på hästryggen. Det finns många, många andra platser såsom Bulgarien, Ungern, Island, Danmark, Ryssland, Mongoliet, Portugal, Estland och Sverige naturligtvis - Gotland, Värmland, Bohuslän etc.

Bröllopsresa på cykel

Gör upp en rutt på egen hand eller köp ett cykelpaket. Kanske ett cykelpaket längs Göta Kanal. Andra förslag är att cykla i Holland, Norge, Österrike (lite tuffare backar än Holland), Toscana Italien, Balkanbergen i Bulgarien och kanske ännu längre bort som Tibet och Kina.

Smekmånad i en storstad


Smekmånad weekend i storstad

Att besöka en storstad ger er möjligheten att få ut det mesta av er smekmånad. Romantik, upplevelser, kultur och puls kan kombineras som man vill. Här kommer några förslag på passande städer för bröllopsresan.London
London har ett sjudande nöjesliv av världsklass. Massor med nattklubbar, shower, musikaler och teaterföreställningar. Lägg därtill trendiga varuhus och mysiga marknader. Tag en pint på puben och drick afternoon tea på någon trevlig restaurang eller hotel. Historiska sevärdheter såsom Big Ben, Westminster Abbey m.m.

Barcelona
Spansk kultur, flamenco, mat är rytm och dofter som lockar. Ät tapas på någon av de otaliga barerna längs med La Ramblas i Barcelona.

Dublin
Tag en Guiness på någon pub i stadsdelen Temple Bar i Dublin samtidigt som du lyssnar på irländska folk- och rockmusiker. Shoppa kring O'Connel Street norr om floden Liffey.

Paris
Romantiken flödar i kapp med vinet. Det franska köket och shoppingen håller världsklass. Besök kända byggnader som Louvren, Eiffeltornet, Montmartre och kyss varandra i en båt på Seine. Paris är staden som klarar att mätta alla dina sinnen.

Rom
I Rom finns allt nära - Vatikanen, Spanska Trappan, Fontana di Trevi, Piazza Navona - allt på promenadavstånd. Känn historiens vingslag och njut av pasta, parmaskinka och vin.

New York
Här kan man roa sig vilken tid på dygnet som helst. Bo nära teaterdistriktet vid Broadway eller lyxigt på Waldorf Astoria. Besök en jazzklubb i Greenwich Village. Hela världen finns samlad i New York och det märks bl.a. på maten. Besök kända platser som Central Park, Rockefeller Center, Frihetsgudinnan, China Town, Little Italy m.m.

Singapore
Åk till Singapore och ta in på legendariska Hotel Raffles, eller om svitkostnaden är i högsta laget, kanske det är tillräckligt lyxigt att hänga i baren och testa drinken Singapore Sling.

Hitta bröllopsresan för er smekmånad >> 
Senast uppdaterad fredag 17 augusti 2018 kl. 12:55