Manikyr och bröllopsnaglar manikyr

Era händer kommer att vara i fokus på er bröllopsdag. Alla kommer att vilja se era vigselringar. Nog vill du att dina händer och naglar ska vara vackra på bröllopet? Är dina naglar nerbitna, ojämna eller flikar de sig? Ta chansen att ändra på detta och se till att du får riktigt fina bröllopsnaglar.
Förberedande nagelvård

Smörj in dina händer så ofta att de aldrig känns torra. Ju mjukare din händer är, desto större motståndskraft har de mot väder och vind.

Nagel och hår består av döda hudceller som växer ut från huden. Keratinet binder samman cellerna. En nagel växer ca ½ centimeter i månaden. Det gäller att börja i tid för att få vackra naglar till bröllopsdagen.

Dina naglar ska behandlas varsamt. Stålfil eller andra vassa föremål får inte användas. Naglarna filas från utsidan in mot mitten. Om du filar naglarna fram och tillbaka kommer naglarna att trasas sönder.

Om dina naglar är sköra och ofta delar sig och och bryts av kan man stryka på ett tunt lager med nagelstärkare. Appliceras tills dess att naglarna känns starka.

Är dina naglar väldigt torra så kan kanske en nagelolja hjälpa. Olja med jojobaolja eller mandelolja brukar vara bra.

Massera försiktgt in nagelbandskräm morgon och kväll så slipper du spruckna och torra naglar. Dessutom förhindrar krämen att nagelbanden växer fast på nageln.

Smörj in nagelbandborttagningscreme innan du går in i duschen och låt vattnet skölja bort den.

Använd handskar när du diskar eller städar. Dina händer och naglar mår inte bra av vatten och rengöringsmedel.

Nagellack skyddar nageln och får den att kupa sig, vilket innebär att den blir starkare och inte bryts av så lätt.

Var rädd om dina naglar och tänk på att inte använda dem som verktyg. Använd istället verktygslådan!

Manikyr

  • Använd nagellacksremover för att ta bort eventuellt gammalt nackellack.

  • Fila naglarna försiktigt från sidan mot mitten, aldrig fram och tillbaka.

  • Smörj in händerna och nagelbanden med handkräm. Doppa fingrarna i en skål med ljummet tvålvatten. Låt fingrarna vara i detta några minuter.

  • Torka händerna och nagelbanden försiktigt.

  • Massera försiktigt in nagelbandskräm i nagelbanden som nedan förs tillbaka med en bomullspinne.

  • Smörj därefter in händerna med handkräm.

  • Skölj bort överflödig kräm genom att doppa naglarna i tvålvattnet. Torka sedan av naglarna och därefter kan du börja måla naglarna.

  • Lägg på ett genomskinligt underlack, därefter två eller tre lager av ett färgat nagellack. Måla först ett streck mitt på nageln och därefter på sidorna. Låt nagellacket torka ordentligt innan du lägger på ytterligare lager. Avsluta med ett skyddande överlack så kommer nagellacket att hålla längre.


Fransk manikyr

Fransk manikyr är en väldigt vacker lackning, om man vill ha ett omålat utseende. Måla tippen av nageln med vitt nagellack och sedan ett rosa eller beige nackellack över hela nageln. Träna några gånger före bröllopet om du väljer denna manikyr. Det kan vara lite svårt i början att få det snyggt.

Dekorerade naglar

Att dekorera en eller flera naglar med t.ex. pärlor, kristallstenar, glitterfolie m.m. kan bli urtjusigt.

Kommer även dina tånaglar att synas på ditt bröllop, så tänk på att lacka dessa naglar i samma färg som naglarna på dina fingrar.

Det ger ett behagligt intryck om nagellacket och brudklänningen matchar varandra .


Senast uppdaterad onsdag 17 augusti 2011 kl. 09:21