Placeringskort till bröllopsmiddagen placeringskort

Placeringskortet, en liten men ofta mycket uppmärksammad del av bröllopsbordet. En liten gåva till era gäster eller ett elegant tillägg som knyter an till ert tema. Nedan kan du läsa om några olika idéer.Trycksaker för bröllop här >>Ni har naturligtvis gjort en bordsplacering, som ni kanske lagt med i festprogrammet. Trots detta är det väldigt trevligt med ett placeringskort för var och en vid bordet. Hur ska man veta vilken storlek eller stil som man ska välja. Alternativen är oändliga. Kom alltid ihåg att det viktigaste på placeringskortet är att den är begriplig.

Det finns ett stort utbud av placeringskort att köpa. Men kanske ni hellre vill göra dem själva. Nedan följer ett en del tips hur dessa kan se ut:

 • Handgjorda
  Om ni vill ge ert bröllop en personlig prägel, så är det perfekt att välja placeringskorten för detta. Investera i en bläckstämpel eller punktskrivare och bli kreativ.

 • Ovanliga placeringskort
  Vem har sagt att era placeringskort måste vara endimensionella. Varför inte skriva ut gästerna namn på en tändsticksask, en nyckelring för att matcha ert tema, eller skriva namnen på papperslyktor som senare under kvällen släpps upp mot skyn som en romantisk visuell uppvisning.

 • Origami
  Om ni vill ha ett placeringskort som är unik, varför inte göra origami-figurer i färger som kompletterar ert bröllops färgtema.

 • Stearinljus
  Ett bra sätt att förstärka atmosfären för er stora kväll, är att ge var och en ”sitt” ljus.

 • Små chokladkakor
  Slå in små chokladkakor i vackert omslagspapper i er färgskala och sätt en namnetikett på dem.

 • Inramning
  Skriv gästens namn med en calligrafipenna på ett vackert papper och rama sedan in det i en ram som har bröllopets färg eller tema. Spara fotoramen och sätt sedan tackkortet i det.

 • Servettring
  Gör en servettring av ett tjockt vackert papper och skriv gästens namn på detta.

 • Olika tema
  Vik ett tjockt papper så att det kan stå på bordet. Limma förslagsvis fast snäckor, pärlor, torkade blommor etc. Skriv gästens namn med en calligrafipenna. På insidan av placeringskortet kan man skriva brudparets namn, datum och plats.

 • Naturen
  Måla gästens namn på en vacker sten eller drivved, som sedan lackas.Tryck placeringskort här >>

Senast uppdaterad fredag 12 augusti 2011 kl. 15:36