Vårbröllop Tips och idéer varbrollop

Hitta massor av idéer för ett vårbröllop, som hjälper er att avgöra om detta är rätt årstid för ert bröllop. Inspirerande idéer för er stora dag om blommor, tårtor, mat och klädsel.
Våren är en bra tid för att arrangera sitt bröllop och det är inte förvånande att det är populärt. Traditionellt är det årstiden för en ny start, så vad passar bättre än att starta ett liv tillsammans. Om ni väljer våren för ert bröllop, är det viktigt att börja planera tidigt, för att få exakt som ni vill. Gör det mesta av säsongens naturliga ljusa färger och ett fantastiskt utbud av blommor samt mestadels ett vackert väder.

Årstiden
Våren är förståeligt en av de mest populära årstiderna att gifta sig. Vädret är inte för varmt och inte för kallt. Det finns en mängd underbara blommor i blom och fantastiskt läcker säsongsbetonad mat som kan ingå i er meny. Vädret kan vara föränderligt och det är viktigt att vara förberedd. Se till att brudtärnan och best man är förberedda på alla typer av väder så att bröllopet kommer att vara fräscht och torrt. Det är också viktigt att informera era gäster om vädret fram till ”den stora dagen”. Håll ett öga på prognosen och kontakta era gäster med information så fort ni har det.

Bröllopstårtan
Frossandets tid är våren! Bröllopstårtan måste vara en riktig höjdare för alla sinnen. Det övergripande utseendet kan matcha ert färgschema eller ni kan välja ljusa vårfärger till glasyren. Ni kan också välja en vackert mönstrad vit fondant med en kaskad av färska blommor. Det kan vara en chokladtårta med en fyllning av färska jordgubbar. Eller en lättare citrontårta med björnbär och gräddfyllning.

Maten
Det finns så mycket fantastiskt fräsch mat att välja till er bröllopsmiddag. Låt er inspireras av er egen smak och lägg till aptitretande kombinationer. Varför inte servera perfekt kryddad lamm med grönsaker från trädgården, tillsammans med traditionell gelé samt glass. Erbjud era gäster ett urval av cocktails och börja firandet med traditionell champagne med färska jordgubbar eller ljus gin punsch garnerad med mynta. Senare på kvällen kan ni erbjuda ett urval av drinkar som kompletterar maten.

Blommor
Våren är full av färgglada blommor. Välj och vraka från påskliljor, hyacinter, syréner, narcisser, pioner, liljor, luktärtor och tulpaner. Fråga din florist om tips om du letar efter fantasifulla bordsarrangemang som kanske även inkluderar vårens frukt.

Bröllopsklänningen
Champagnefärgad brudklänning är populärt för vårens bröllop samt vintageklänningar från en svunnen tid. Varför inte se vad din mamma eller andra mödrar har sparat i sina garderober. När du planerar din klädsel, överväg en bolero eller chiffongsjal, ifall det blir kallt. Välj vårens färg till ditt utseende genom att låta din brudtärna bära en ljus klänning.


Senast uppdaterad onsdag 10 augusti 2011 kl. 17:41