Vardagstips efter bröllopet laga middag tillsammans När väl bröllopet och smekmånaden är över behöver det inte betyda att man är tillbaka i samma vardag som tidigare. Nu när bröllopsbestyren är över lever man som äkta man och maka vilket på sätt och vis innebär en helt ny dimension. Så sakterliga börjar vardagen att återinfinna sig och man blir påmind om alla praktiska bestyr som lätt kan ta överhanden och ta lite för mycket fokus och energi emellanåt. Därför vill vi presentera några hjälpmedel och tips som underlättar alla bestyr och måsten. Bara för att man kan göra allting själv så betyder det inte att man behöver det, det är inget fel i att ta ”genvägar” och använda verktyg som gör livet lättare.

Det gäller att vårda äktenskapet, här kommer några handfasta vardagstips!

Bostad


Att välja bostad efter storlek, läge och plånbok är en uppgift för många nygifta par. Här gäller det att tänka till så att du inte tar på dig mer än nödvändigt. Tänk igenom om ni ska hyra eller köpa bostad och vilket ansvar ni väljer att ta för er bostad. Bostaden tillhör de större utgifter, särskilt för dem som välje att köpa sin egen bostad vilken kan vara en av de största affärerna i livet. Välj storlek som passar er familj, belägenhet och fundera på om lägenhet eller hus passar bäst. Att bo i villa passar inte alla. Hur mycket tid och ansvar vill ni lägga på bostaden? Att renovera en bostad passar inte alla och det är många som tagit sig an övermäktiga uppgifter. Välj bostad så ni kan leva ett så gott liv som möjligt helt enkelt!

Rolig och effektiv matlagning


Något som kan vara ytterliggare ett stressmoment för många är när man väl kommit hem från jobbet och hämtat barnen på förskolan är man ska laga till middag. Först och främst ska man hitta på vilken maträtt som man ska laga, utifrån de matvaror som finns hemma i kylskåpet och skafferiet. När väl den nöten är knäckt kan det innebära en timmes matlagning innan middagen kan serveras. Har man då hungriga barn under matlagningen blir det ytterliggare en faktor som kan bygga på stressnivån. Här kan vi bara understryka vikten av att veckoplanera all matlagning och göra storhandling en gång i veckan på matbutiken, då sparar du in viss tid varje dag på att du slipper fundera på vad som ska ätas.

En till genväg är att använda en tjänst för färdiga matkassar där du får matvaror och recept levererat hem till dörren. Med tydliga instruktioner och färdigplanerade maträtter för hela veckan vet du att det blir variation och ny inspiration i matlagningen. Kolla in sidan Matkasseguiden.se för att hitta leverantörer av matkassar i ditt område.

Vill du hellre planera middagarna själv så finns det mycket tid att spara genom att handla din mat på nätet och antingen få matköpet hemlevererat eller så hämtar man själv ut de färdigpackade matkassarna vid matbutiken, något som de flesta stora matkedjor erbjuder. Det viktigaste är att välja något som passar er bäst i fråga om smak och tycke.

Betala räkningar smart


En återkommande uppgift varje månad är alla räkningar som ska betalas. Det är ett manuellt och repetetivt arbete som faktiskt går att förenkla betydligt. För att minska pappersbördan så ska du lägga alla räkningar på autogiro som är möjliga, det är det bästa då du helt automatiserar uppgiften. Alternativt väljer du att ta emot räkningen som efaktura och behöver då logga in på din internetbank för att manuellt lägga in betalningsorder för efakturan, då gör du i alla fall miljön en tjänst och slipper ta emot räkningarna i din brevlåda som post.

Det finns också tjänster som Betalo där du kan betala dina räkningar med kreditkort vilket kan vara en fördel att göra om du har ett kreditkort där du kan samla bonuspoäng och dessutom använder något av de kort som Betalo inte tar ut någon serviceavgift för. Att minska tiden på saker som betala räkningar betyder att ni kan ägna mer tid åt varandra. 
Senast uppdaterad fredag 7 april 2017 kl. 10:03