Gåvokort, Postogram eller Telegram vid Bröllop telegram

Bröllopstelegram


Den som blivit inbjuden till ett bröllop, men inte behagar dyka upp, kan ändå skicka sina gratulationer till brudparet med ett s.k. postogram, som du kan köpa för en billig peng hos ditt lokala Postombud!

Tänk dock på vad du skriver, då inkomna telegram blir upplästa inför alla bröllopsgästerna, oftast under middagen. Detta yrkar en viss diskretion, varför alltför intrikata, privata meddelanden således bör undvaras. Dessa lämnas lämpligen istället över telefon, fax, eller i ett privat samtal på tu man hand, med berörda parter.

Ni har blivit inbjudna till bröllop men är tyvärr förhindrade att närvara. Då passar det utmärkt att uppvakta det blivande brudparet med något av nedanstående förslag.
Gåvokort från t.ex.:

  • Röda Korset I stället för blommor och presenter kan du ge en gåva i brudparets namn och samtidigt stödja Röda Korsets arbete i Sverige och ute i världen.

  • Aquagram Du kan välja ett gratulationskort där du själv väljer motiv och text eller ett aquagram. Ett aquagram stöder oavkortat vattenprojekt runt om i världen.

  • Barncancerfonden Gratulera på bröllopet genom att ge en gåva till Barncancerfonden. Ett gratulationkort skickas med din hälsning till brudparet.


Postogram

Samtidigt som du gratulerar brudparet glädjer du många fler då tio kronor går till välgörande ändamål via Radiohjälpen. Det kan skickas både inom Sverige och till resten av världen.

Telegram

Ett telegram levereras snabbt av ett bud. Telegrammen sänds till lokalen för bröllopsfesten och läses upp av toastmastern under bröllopsmiddagen.


Senast uppdaterad tisdag 12 mars 2019 kl. 14:37